Τις παράνομες αμμοληψίες που γίνονται σε διάφορα σημεία κατά μήκος του Πηνειού ποταμού, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

Όπως επισημαίνεται οι αμμοληψίες είναι πλήγμα στη διαχείριση των υδάτων του Πηνειού και στη δημόσια περιουσία καθώς κάποιοι θησαυρίζουν στην πλάτη της. Έχουμε πολλές φορές τονίσει, αναφέρεται στην ανακοίνωση πως οι ανεξέλεγκτες, χωρίς μελέτη και χωρίς διαχειριστικό σχέδιο αμμοληψίες απ' τα ποτάμια καταστρέφουν το οικοσύστημα, νεκρώνουν τη ζωή στο ποτάμι, καταστρέφουν τις παραπήνιες γεωργικές εκτάσεις και απωθούν τον φυσιολάτρη από τις δημόσιες παραποτάμιες εκτάσεις.

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι της Λάρισας αναφέρουν ότι γίνονται δέκτες καθημερινών καταγγελιών που αφορούν σε παράνομες αμμοληψίες σε διάφορες περιοχές του Πηνειού αλλά και του Τιταρήσιου, για τις οποίες και ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ζητάμε, τονίζεται στην ανακοίνωση, την άμεση παύση των ανεξέλεγκτων αμμοληψιών σε όλο το μήκος της κοίτης του Πηνειού, που δεν υπακούουν σε κανένα κανόνα και σίγουρα δεν παραπέμπουν σε έδαφος χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την ενεργοποίηση προγράμματος τακτικών ελέγχων. H προώθηση της ανακύκλωσης αποβλήτων εκσκαφών, κατεδαφίσεων και οικοδομών μπορεί να προσφέρει μια βιώσιμη λύση για την εξεύρεση πρώτων υλών για έργα μεγάλης ή μικρότερης κλίμακας.