Μεγάλη κομπίνα εισαγωγής λαθραίων ποτών από τη Βουλγαρία, τα οποία πωλούνταν στη Θεσσαλονίκη, αποκαλύφθηκε έπειτα από την σύλληψη 8 ατόμων (αναζητούνται ακόμα 12). >>>

Η σπείρα, από το λαθρεμπόριο των αμφιβόλου ποιότητας ποτών που διακινούσε με λεωφορεία του ΟΣΕ, αποκόμιζε, παράνομα, μεγάλα χρηματικά ποσά. 
Από τις έρευνες των αρχών εντοπίστηκαν αποθηκευτικοί χώροι που χρησιμοποιούσε η εγκληματική ομάδα και κατασχέθηκαν 1.621 φιάλες λαθραία ποτά. Σε βάρος των δραστών, οι ηλικίες των οποίων κυμαίνονται από 30 έως 79 ετών, σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, παράβασης του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα, της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. 
Αρχικά, στις 19 Οκτωβρίου, συνελήφθησαν επτά από τους δράστες, ηλικίας από 39 έως 74 ετών (5 αποτελούν μέλη της συμμορίας, 1 είναι οδηγός Δ.Χ. λεωφορείου ΟΣΕ και ένας 1 καταστηματάρχης). 
Δυο αδέλφια, μέλη της σπείρας, ηλικίας 47 και 44 ετών, πήγαιναν, κάθε τόσο, στη Βουλγαρία, για να πραγματοποιήσουν τις παραγγελίες. Την παραλαβή από την συγκεκριμένη χώρα πραγματοποιούσαν δύο οδηγοί Δ.Χ. λεωφορείου του ΟΣΕ, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου Φιλιππούπολη – Θεσσαλονίκη, οι οποίοι στη συνέχεια παρέδιδαν τα λαθραία εμπορεύματα στους συνεργούς τους. 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε., σε ισόγειο χώρο που διατηρούσε η συμμορία, σε δύο επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους, ιδιοκτησίας δύο εκ των μελών της, ηλικίας 44 και 49 ετών και σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.621 φιάλες οινοπνευματώδη ποτά που εισήχθησαν από τη Βουλγαρία και για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί στο Ελληνικό Δημόσιο οι αναλογούντες δασμοί, και 27 αυτοκόλλητες χάρτινες πλαστές ετικέτες αλκοολούχων ποτών σε ελληνική γλώσσα. 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στον αποθηκευτικό χώρο του 49χρονου ιδιοκτήτη, η 52χρονη σύζυγός του, προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδο των αστυνομικών και του δικαστικού λειτουργού, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για απείθεια. 
Κατασχέθηκαν δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας των αδελφών – μελών της συμμορίας καθώς και το Δ.Χ. λεωφορείο του ΟΣΕ, ως μέσα τέλεσης του εγκλήματος. 
Η έρευνα συνεχίζεται.