Στο στόχαστρο διαρρηκτών βρέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Δ.Ε. Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών. >>>

Συγκεκριμένα, άγνωστος αριθμός διαρρηκτών εισέβαλε στο κτήριο, παραβιάζοντας μια από τις εξωτερικές εισόδους, προκαλώντας σημαντικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να αφαιρεθούν κάποια αντικείμενα αξίας που υπήρχαν στους χώρους. 
Οι δράστες εισήλθαν στην αίθουσα διδασκαλίας της φιλαρμονικής ορχήστρας και διέρρηξαν τους φοριαμούς που φυλάσσονται τα μουσικά όργανα.
Προς αναζήτηση της λείας τους, στράφηκαν και στους υπόλοιπους χώρους παραβιάζοντας την εσωτερική πόρτα άλλου ορόφου, όπου φιλοξενείται πλούσια συλλογή βιβλίων και υπολογιστές. Δεν προέβλεψαν, όμως, την ύπαρξη συναγερμού, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή, ενώ μετά από την άμεση ειδοποίηση, στο κτίριο προσήλθαν άνδρες της Ασφάλειας για έλεγχο και λήψη αποτυπωμάτων.
Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, σχολικά συγκροτήματα του δήμου έγιναν βορά βανδάλων, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να επαναφέρει εμφατικά το ζήτημα της αστυνόμευσης με περιπολίες σε 24ωρη βάση, θέμα για το οποίο στο πρόσφατο παρελθόν έστειλε σχετικές αναφορές-διαμαρτυρίες στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
«Ο δήμος μας επενδύει μεγάλα κονδύλια για τη συντήρηση και λειτουργία εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δομών, που αποσκοπούν στη διαρκή εκπαίδευση και μόρφωση των νέων, αλλά και της κοινωνίας συνολικότερα. Ένα τέτοιο είναι και η Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου φιλοξενούνται σπάνια βιβλία και αποτελεί κύτταρο καλλιέργειας της γνώσης και του πολιτισμού. Δυστυχώς, εξαιτίας της κακής ή ανεπαρκούς αστυνόμευσης, ήρθε η σειρά κι αυτού του κτιρίου να γίνει βορά στις ορέξεις των κάθε λογής περιθωριακών στοιχείων», δήλωσε ο κ. Δανιηλίδης.