Τον... πρόλαβε η Δράμα τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρ. Κουράκης, ήταν αυτός που απεκάλυπτε, την προηγούμενη εβδομάδα, στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 ότι >>>
στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα κατεβάσει πρόταση για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα σχολεία, ο δήμος Δράμας, όμως, προηγήθηκε στην υλοποίηση αυτού του πρωτοπόρου προγράμματος.
Φωτοβολταικά συστήματα στις στέγες των σχολείων του τοποθέτησε ο δήμος σχολικών μονάδων το 3ου , 4ου Δημοτικού  και 4ου Γυμνασίου ο δήμος Δράμας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών πραγματοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες καθώς η προμήθεια και η τοποθέτησή τους γίνεται μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος. 
Το πρόγραμμα αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση και άλλων φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες νέων  σχολικών μονάδων, εντός του 2013. Με την χρήση αυτών των συστημάτων δημιουργούνται σημαντικά οφέλη στο δήμο Δράμας, αφού γίνεται τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων και παράλληλα προστατεύεται και το περιβάλλον.    
Άντε και στα... δικά μας οι Θεσσαλονικείς.