Τρεις γιατροί κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Θράκης, κατηγορούμενοι για ιατρικό λάθος που προκάλεσε το θάνατο δικηγόρου της Θεσσαλονίκης. Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα. >>>
Στο εδώλιο κάθονται οι γιατροί Αιμιλία Αστερίου, Ιωάννης Βαβατσικλής και Νίκος Χατζηκωνσταντίνου του Σισμανόγλειου νοσοκομείου Κομοτηνής. Φέρονται να ευθύνονται για το θάνατο του δικηγόρου Ζαφείρη Χατζηαντωνίου.

Ο άτυχος δικηγόρος, το φθινόπωρο του 2007, έπεσε αναίσθητος μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο της Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια εκδίκασης μιας υπόθεσης. Κλήθηκε ασθενοφόρο κι αρχικά μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο. Από εκεί αποφασίστηκε νέα μεταφορά του στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αλλά εκεί κατέληξε...
Τη δίκη παρακολουθούν πολλοί γιατροί, οι οποίοι πρόκειται και να καταθέσουν: Ανάμεσά τους, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Στέλιος Κυριαζίδης με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα, ο επί σειρά ετών διευθυντής παθολογικής κλινικής  Αθανάσιος Κυρκούδης, η χήρα σύζυγος του εκλιπόντος δικηγόρου Δήμητρα Χατζηαντωνίου, ο μηχανικός Δημήτριος Λουρίκας, οι γιατροί Γιώργος Μηνόπουλος και ο αγγειοχειρουργός Μιλτιάδης Λαζαρίδης, ο καρδιολόγος Ηλίας Αποστόλου, ο  ιατροδικαστής Νίκος Κηφνίδης, η τέως διευθύντρια καρδιολογικής Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, ο δικηγόρος Μιχάλης Σαμουρκασίδης, ενώ θα εξεταστούν οι υπόλοιποι  μάρτυρες  ανάμεσά τους ο  Αχιλλέας Πιρπιρής, Αθανάσιος Κυρκούδης, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, Αχιλλέας Γιαγκίνης, Γιώργος Κυμπαρίδης, Βασιλική Ξενάκη και Σάββας Κωφίδης κ.ά. 
Στην κατάθεσή της, η ακτινοδιαγνώστρια Ευθυμία Κοραή, υποστήριξε ότι είχε εντοπίσει ανεύρυσμα αορτής μήκους 6,7 εκατοστών και ειδοποίησε αμέσως τον -εκ των κατηγορουμένων- Ιωάννη Βαβατσικλή. Πάντα σύμφωνα με τη μαρτυρία της, της είπε πως το ανεύρυσμα αυτό ήταν "παλιά ιστορία" και την προέτρεψε να αναλύσει τα δεδομένα για να βρει "κάτι άλλο". Πρόσθεσε πως "κάπου πήγαν να τα φορτώσουν σ' εμένα", γι αυτό και "αναγκάστηκα να κάνω έγγραφη αναφορά στον Εισαγγελέα".

Κίνδυνος παραγραφής
Να σημειωθεί ότι η υπόθεση παραγράφεται το Φεβρουάριο του 2013, κάτι που σημαίνει ότι οι προθεσμίες πιέζουν και τους παράγοντες και τους δικαστές της δίκης.
Δικηγόρος πολιτικής αγωγής είναι ο Θεσσαλονικιός, γνωστός για παρόμοιες υποθέσεις, ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς. Μιλώντας στην τοπική εφημερίδα "Χρόνος" και στη δημοσιογράφο  Μελαχροινή Μαρτίδου, ευχήθηκε το αποτέλεσμα της δίκης "να είναι μια απαρχή ώστε το νοσοκομείο Κομοτηνής να γίνει πόλος έλξεως των πολιτών, γιατί  οι πολίτες  δεν έχουν πλέον  χρήματα και δεν μπορούν να μεταβαίνουν  πια στις ιδιωτικές κλινικές και η μόνη τους ελπίδα είναι ένα καλό νοσοκομείο το οποίο να λειτουργεί σωστά και με αγάπη στους ασθενείς. Θέλω να πιστεύω  ότι στο διάστημα που πέρασε, γιατί αυτή η υπόθεση κράτησε αρκετά, ότι  νοσοκομείο Κομοτηνής ανταποκρίνεται σε αυτές τις προδιαγραφές γιατί ο κόσμος το χρειάζεται". 
Αποκάλυψε, ακόμη, ότι έχει αναλάβει την υπόθεση ιατρικού λάθους σε βάρος μουσουλμάνας, χωρίς, μάλιστα, να αμείβεται για την υπόθεση.