Τη δημιουργία ειδικού Μητρώου Καταστημάτων που προάγουν τον Πολιτισμό ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στην αποψινή συνεδρίασή του. >>>

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο αξιοποίησης των είκοσι διαφημιστικών πλαισίων που θα τοποθετηθούν σε ισαρίθμους χώρους της πόλης για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων πολιτιστικού χαρακτήρα. 
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η κατάρτιση του Μητρώου είναι αναγκαία προκειμένου να υπάρχει δίκαιη και αντικειμενική χρήση των διαφημιστικών πλαισίων για όλους τους ενδιαφερομένους.
Για το λόγο αυτό ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στη σύνταξη ενός κανονισμού λειτουργίας, θέτοντας διάφορες ασφαλιστικές δικλείδες για τη σωστή και δίκαιη διαχείριση των χαρακτηριστικών της κάθε επιχείρησης. 
Βασικότερη προϋπόθεση αποτελεί η άδεια λειτουργίας που πρέπει να διαθέτουν τα καταστήματα προκειμένου να επιτρέπεται στο χώρο τους η λειτουργία μουσικών οργάνων και κατά συνέπεια η οργάνωση συναυλιών.
Συμφωνά με τον εισηγητή του θέματος αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν, οι επιχειρηματίες των καταστημάτων αυτών θα κάνουν χρήση των είκοσι διαφημιστικών πλαισίων για την τοποθέτηση αφισών και την προβολή των διαφόρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που γίνονται στην πόλη, ύστερα από την καταβολή ανάλογου τέλους διαφήμισης.
Το ερώτημα, πλέον, είναι: Το κατάστημα στο οποίο θα τραγουδάει η Πάολα, προάγει τον πολιτισμό;