Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού απευθύνει έκκληση με ανακοίνωση της, προς τους επαγγελματίες υγείας της περιοχής (γιατρούς, οδοντιάτρους, εργαστήρια κλπ) να διαθέσουν λίγες ώρες εργασίας από τον πολύτιμο χρόνο τους σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, εξετάζοντας τους στον προσωπικό τους επαγγελματικό χώρο. >>>

«Είναι γεγονός ότι υπάρχει ραγδαία αύξηση των ανασφάλιστων πολιτών πανελλαδικά και ειδικά κατοίκων του δήμου μας που δεν έχουν πρόσβαση σε πρωτοβάθμια περίθαλψη. Εμείς σαν πρωτοβουλία πολιτών καλούμε με αυτή μας την κίνηση, όλους τους γιατρούς του δήμου να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή», δήλωσε στον «Τ.Θ.» μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών Θερμαϊκού και τόνισε πως «σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες θέλουμε να κανονίσουμε σε συνεννόηση με τους γιατρούς, να πηγαίνουν οι ασθενείς στα ιατρεία τους και να εξετάζονται, αφού περάσουν πρώτα από εμάς που θα προσφέρουμε μια μικρή γραμματειακή υποστήριξη ελέγχοντας τα χαρτιά των ασθενών. Έπειτα θα τους παραπέμπουμε στους γιατρούς. Οι γιατροί απ’ τη μεριά τους έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους», είπε και πρόσθεσε πως «πραγματοποιήσαμε πριν λίγο καιρό, συλλογή φαρμάκων και τροφίμων για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του δήμου και περιμένουμε τώρα τον δήμο για να τα μοιράσουμε». 
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού τονίζει: «Ως Πρωτοβουλία θα αναλάβουμε τον όποιο έλεγχο και την οργανωτική διακίνηση των ενδιαφερομένων πολιτών ώστε να μην δημιουργηθεί ιδιαίτερος φόρτος και επιβάρυνση στην εύρυθμη λειτουργία των επαγγελματιών που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην κίνηση αλληλεγγύης».
Για οποιαδήποτε πληροφορία: στο anexartitiprotovoulia@gmail.com ή στο τηλέφωνο: 6948482008.
___________________________________________________________
Το κείμενο είναι της Γεωργίας Σκονδράνη από τον Τύπο Θεσσαλονίκης