Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα βουνά που έχουν σχηματίσει τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής. >>>

Ο εισαγγελέας ζήτησε τη διερεύνηση τέλεσης των αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας στην υπηρεσία.  
Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου το πρόβλημα παρουσιάστηκε λόγω εκτάκτων βλαβών στους τράκτορες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των σκουπιδιών από το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων που λειτουργεί στην περιοχή του Φοίνικα έως το ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. Οι τράκτορες επισκευάστηκαν και η αποκομιδή των απορριμμάτων πλέον γίνεται κανονικά.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Παππά, η κατάσταση στην πόλη θα έχει ομαλοποιηθεί μέχρι σήμερα(χθες) το βράδυ, καθώς, από τους εννέα τράκτορες, το σύνολο των οποίων είχε τεθεί εκτός λειτουργίας την περασμένη εβδομάδα, τώρα βρίσκονται σε λειτουργία οι οκτώ, ενώ είναι διαθέσιμα και 18-20 απορριμματοφόρα. 
Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στις γειτονιές των δημοτικών κοινοτήτων και στα στενά δρομάκια, όχι μόνο λόγω των απορριμμάτων, αλλά και λόγω των ογκωδών αντικειμένων που έχουν συγκεντρωθεί.