"Δεν έχουμε ούτε ινσουλίνες", καταγγέλλει ο πρόεδρος
του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Κυρ. Θεοδοσιάδης
Ελλείψεις σε φάρμακα για καρδιοπαθείς  και καρκινοπαθείς,  αλλά και σε αντικαταθλιπτικά, ακόμη και σε ινσουλίνες, παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας. >>>

Ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων υποστηρίζει πως είναι συγκυριακή η έλλειψή τους, όμως, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Ασπροπούλη, είπε πως η κατάσταση «είναι απελπιστική. Δεν περίμενα ότι μετά τα χάλια των προηγούμενων μηνών, υπάρχουν και μεγαλύτερα χάλια –και πολύ φοβάμαι ότι δεν τα είδαμε όλα», σχολίασε.
Για τον κ. Θεοδοσιάδη, οι ελλείψεις συνδέονται με το νέο δελτίο τιμών και τις διαφοροποιήσεις τους, σε περισσότερα από 12.000 σκευάσματα, των οποίων οι τιμές αναμένεται 
να μειωθούν –μεσοσταθμικά- κατά 16%. Επέρριψε ευθύνες στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, λέγοντας πως «τα ΄χει κάνει μπάχαλο και οδήγησε την αγορά φαρμάκου σε πλήρη διάλυση». Πρόσθεσε πως, αυτήν τη στιγμή, οι φαρμακοβιομηχανίες δεν τιμολογούν, οι φαρμακαποθήκες αδειάζουν και οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο».
Υπογράμμισε πως υπάρχει κίνδυνος για την υγεία ανθρώπων, αφού τα φάρμακα δεν είναι απλά προϊόντα που ο καθένας να μπορεί να πάρει κάποιο άλλο ως υποκατάστατο, ειδικά για χρόνιες ασθένειες, όπως είναι ο διαβήτης, ή οι καρδιοπάθειες.