Την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί η τραπεζική ενοποίηση έως το τέλος του έτους υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ερωτηθείς για το τι πιστεύει σχετικά με την πρόταση Μέρκελ-Σόιμπλε για τη θέση υπερ-Επιτρόπου Οικονομικών που θα μπορεί να ασκήσει ακόμη και βέτο στους προϋπολογισμούς των χωρών, ο Ολάντ απάντησε ότι το θέμα αυτής της Συνόδου δεν είναι τα δημοσιονομικά, αλλά και η τραπεζική ενοποίηση, την οποία, όπως υπογράμμισε πρέπει να προχωρήσουμε σήμερα.

«Υπάρχουν λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θσα βγούμε από την κρίση της ευρωζώνης, επειδή πήραμε τον Ιούνιο σωστές αποφάσεις και ο ρόλος αυτής της Συνόδου είναι να τις επικυρώσει και να τις εφαρμόσει για το συμφέρον της Ευρώπης και της ευρωζώνης. Υπάρχουν προτάσεις για την ενίσχυση της δημοσιονομικής ένωσης. Θα τις συζητήσουμε αργότερα. Αυτή τη στιγμή το θέμα είναι να προχωρήσουμε με την τραπεζική ενοποίηση που είναι η ατζέντα αυτής της Συνόδου. Γι' αυτό θα συζητήσουμε με την κ. Μέρκελ τα επόμενα βήματα, αλλά πρώτα πρέπει να τελειώσουμε με την τραπεζική ενοποίηση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Φρανσουά Ολάντ ζήτησε να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της Ελλάδας και της Ισπανίας. Όπως είπε, «βρισκόμαστε σε μία φάση που διαθέτουμε όλα τα στοιχεία, όλες τις προϋποθέσεις για να βγούμε από την κρίση χρέους της ευρωζώνης και να ανοίξουμε νέες προοπτικές. Ας τις αδράξουμε, ώστε με την τραπεζική ενοποίηση και το θέμα της Ισπανίας και της Ελλάδας να έχουμε διευθετήσει τα προβλήματα που μέχρι σήμερα επηρέαζαν την ευρωζώνη».