«Πετάνε αρρώστους, με χρόνιες παθήσεις, από ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια, επειδή ο ΕΟΠΥΥ δεν ‘κάλυψε’ τις οικονομικές του υποχρεώσεις για τους ασφαλισμένους του». Αυτό κατήγγειλε το ΠΑΜΕ Υγειονομικών, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου. >>>

 «Ήδη» μας ανέφερε η Σιμέλλα Τεμερτζίδου, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, «ειδοποιήθηκαν ασθενείς και συγγενείς τους, ότι από τη Δευτέρα, θα δώσουν, υποχρεωτικά… εξιτήρια κι ας μπαίνει σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή αυτών, με τις σοβαρότερες παθήσεις», υποστήριξε.
Η κ. Τεμερτζίδου υποστήριξε ότι «ήρθε ο καιρός η υγεία να γίνει κοινωνικό αγαθό» και κατήγγειλε ότι, εργαζόμενοι σε ιδιωτικά θεραπευτήρια της Θεσσαλονίκης «παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες». 
Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι «οι ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων είναι σχεδιασμένες, για να ενισχύονται ιδιώτες στον τομέα της Υγείας». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι υπάρχει μόνον ένα παιδοακτινολογικό μηχάνημα, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, το οποίο είναι παλιό και, για την αντικατάστασή του απαιτούνται μόλις 30.000 ευρώ.
Το ΠΑΜΕ Υγειονομικών οργανώνει, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Γενική Κλινική.