Σφοδρή επίθεση στις κυβερνήσεις, που ήταν είχαν στη διάθεσή τους την περιβόητη λίστα έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου στον Real fm 97.8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επιτέθηκε στις κυβερνήσεις, που ήταν υπεύθυνες για τη διαχείρηση της περιβόητης λίστας "Λαγκάρντ".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Ολος αυτός ο τραγέλαφος για μια λίστα που υπάρχει στα χέρια των ελληνικών κυβερνήσεων και της διοίκησης της ΕΥΠ απ’ ότι φαίνεται εδώ και χρόνια, δίνει μια εικόνα οπερέτας, αλλά κυρίως δείχνει τη διαφορά που χωρίζει το σύστημα της Ελλάδας, στην πράξη, από άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία. Η λίστα Φαλτσιάνι υπάρχει από το 2009 και οι άλλες χώρες την αξιοποίησαν και έχουν μαζέψει ήδη αρκετά λεφτά από τους δικούς τους φοροφυγάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα, προφανώς υπήρξαν πιέσεις από ονόματα που ήταν μέσα στη λίστα, πολιτικοί, επιχειρηματίες δεν ξέρω μένει να τη δούμε, έτσι ώστε το πράγμα να κουκουλωθεί και η χθεσινή και προχθεσινή εικόνα, ο ένας να δείχνει τον άλλον και όλοι μαζί να προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα, εξοργίζει, προκαλεί. Νομίζω ότι είναι υποχρέωση της δικαιοσύνης να ασχοληθεί με το θέμα και να καταλογίσει ευθύνες. Γιατί συγκάλυψη αυτού του γεγονότος θα είναι προκλητική».
Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι προκύπτουν ευθύνες και για ποιους ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Για όσους έχουν ευθύνη για το ότι αυτή η λίστα όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε, αλλά κρύφτηκε. Η δικαιοσύνη πρέπει να ασχοληθεί, να αξιολογήσει να κρίνει να καταλογίσει, κι αυτή είναι η μία δουλειά. Η δεύτερη δουλειά που πρέπει να γίνει χθες είναι να κάνουμε ότι έκαναν και οι άλλες χώρες. Να βρούμε δηλαδή χρήματα από αυτούς τους φοροφυγάδες και επιτέλους, επειδή μιλάμε τώρα για τη λίστα από μία μόνο τράπεζα, να βρούμε και τα υπόλοιπα».

πηγή: www.real.gr