Δεκατέσσερις συλλήψεις είναι ο απολογισμός των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν στο δάσος των Σκουριών στη Χαλκιδική μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.>>>


Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε βάρος των συλληφθέντων διαδηλωτών σχηματίστηκε δικογραφία για στάση. Επιπλέον, ένας εκ των συλληφθέντων αναμένεται να οδηγηθεί στις εισαγγελικές αρχές της Χαλκιδικής με την κατηγορία της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου της Χαλκιδικής για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Τραυματισμοί αναφέρθηκαν κι από πλευράς διαδηλωτών.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από αστυνομικό. Οι διαδηλωτές είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ιερισσό, απ' όπου, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης κατευθύνθηκαν στις Σκουριές. Εκεί ομάδα διαδηλωτών θέλησε να κάνει πορεία προς το δάσος με αποτέλεσμα να προκληθούν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να τους διαλύσουν.