>
Διαψεύσθηκαν από ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών οι πληροφορίες, που ήθελαν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προσανατολίζεται στην επιβολή ελάχιστου φόρου 1.000 ευρώ σε κάθε ατομική επιχείρηση και επαγγελματία, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και της εξασφάλισης εσόδων. >>>

«Δεν εξετάζεται καν η επιβολή φόρου 1.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες» είπε το στέλεχος του υπουργείου, αναφέροντας παράλληλα ότι το οικονομικό επιτελείο σκέφτεται την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των 500 ευρώ, που επιβάλλεται μέσω του φόρου εισοδήματος.
Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των επαγγελματιών. 
«Οι ιδέες στο οικονομικό επιτελείο για να αυξηθούν τα έσοδα είναι ανεξάντλητες, την ώρα, μάλιστα, που τα μέτρα για ανάσχεση της ύφεσης απουσιάζουν. Διερωτώμαι πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα απομείνουν τελικά που θα δύνανται να καταβάλλουν τα χαράτσια που κάθε λίγο η κυβέρνηση, υπό την πίεση της τρόικας, σκαρφίζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος. «Πως είναι δυνατόν σε μία καθημαγμένη αγορά η πολιτεία να επιβάλλει ανηλεώς νέα επώδυνα μέτρα;» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι τόσο η προσοχή των εταίρων μας όσο και της κυβέρνησης πρέπει να στραφεί στην ανάπτυξη, που επί του παρόντος παραμένει μόνο ως ευχολόγιο.