Με το φαντασμαγορικό θέαμα, η «Γιορτή της φλόγας», έπεσε την Κυριακή το βράδι η αυλαία των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ολυμπιακό Στάδιο του Στράτφορντ, στο Λονδίνο. >>>
Περίπου 80.000 θεατές, παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ, αποθέωσαν τους αθλητές από 164 χώρες, που παρέλασαν μπροστά τους, για τη δύναμη της ψυχής τους. Ο Αριστείδης Μακροδημήτρης, κάτοχος τριών μεταλλίων στη διοργάνωση, ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής.







Η τελετής λήξης ξεκίνησε με τη «Φυσική» και τη θεωρία του «BIG BANG» ενώ ακολούθησε ένα αφιέρωμα στους Βρετανούς τραυματίες στρατιώτες με τον λοχαγό Luke Sinnott, ο οποίος έχασε και τα δύο του πόδια σε μια έκρηξη στο Αφγανιστάν το 2010, ως μία τιμητική αναφορά στον Δρ. Λούντβιγκ Γκούτμαν που το 1948 διοργάνωσε αγώνες στους οποίους συμμετείχαν τραυματίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.



Μια αυτοκινητοπομπή από 25 άρματα, εισέβαλε στο γήπεδο με το... μουσικό σύνθημα των Coldplay, υπό την επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας Kim Gavin που ήθελε η μουσική τους να αντανακλά τις τέσσερις εποχές του χρόνου.



Τα «Clocks», «Viva La Vida» και « Paradise» μάγεψαν τους θεατές ενώ όταν ο Chris Martin άρχισε να τραγουδά «Princess of China» η εξωτική τραγουδίστρια Rihanna εμφανίστηκε πάνω σε άρμα φορώντας ένα πορτοκαλί σύνολο που έκρυβε το πρόσωπό της.



Παράληλα, οι διαφορετικές εκτελέσεις του «We found love» και τα χορευτικά των Flowless, ξεσήκωσαν το κοινό. Στο τέλος οι Coldplay, η Rihanna, και ο Jay-Z ανέβηκαν εν νέου μαζί στη σκηνή ξεσηκώνοντας κοινό!



Με την παράδοσης της Παραολυπιακής σημαίας και υπό τους ήχους της σάμπα δόθηκε το ραντεβού για τους Παραολυμπιονίκες του 2016 στη Βραζιλία!
Δείτε τα βίντεο: