Το σχολικό κτίριο, όπου στεγάζεται το 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας, στη Θεσσαλονίκη, κατέλαβαν, σήμερα, στις 2 μετά το μεσημέρι, γονείς και μαθητές. >>>


Χαρακτήρισαν την ενέργειά τους ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας και ανέφεραν πως ο λόγος της κατάληψης είναι ότι σε διπλανό κτίριο γίνονται εργασίες αφαίρεσης πλακών αμιάντου, την ώρα που τα παιδιά του γυμνασίου καλούνται να παρακολουθούν μαθήματα μόνον το απόγευμα, σε διπλοβάρδια με τους μαθητές του δημοτικού.
Η αφαίρεση αμιάντου γίνεται στο κτίριο όπου στεγάζεται το 1ο Δημοτικό σχολείο της περιοχής. Οι γονείς ζητούν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων να επιταχύνει τις εργασίες, επειδή τα παιδιά τους είναι αναγκασμένα να παρακολουθούν μαθήματα μόνον απόγευμα κι έτσι να μην έχουν δυνατότητες ενισχυτικής διδασκαλίας.
Όπως δήλωσε στον ρεπόρτερ του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, Τάσο Ασλανίδη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Άκης Σακισλόγλου, οι γονείς φοβούνται πως η οικονομική κατάσταση της χώρας μπορεί να μπλοκάρει το έργο, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν κονδύλια γι αυτό και να παγιωθεί μια κατάσταση.