Αγωνιώδης συνάντηση Σαμαρά- Στουρνάρα, ενώ η Τρόικα απαιτεί 8-9,5 δις ευρώ από τις περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Η Τρόικα ζητά ακόμα την απελευθέρωση του ωραρίου στα καταστήματα.

Κλειδώνουν μέχρι τη Κυριακή τα νέα μέτρα, που θα πάρει η Κυβέρνηση, ωστόσο το θέμα είναι ότι η Τρόικα έχει ανεβάσει τις απαιτήσεις της και ζητά περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ύψους 8-9,5 δις. Γίνεται αντιληπτό ότι τα περιθώρια ελιγμών από πλευράς της Κυβέρνησης στενεύουν. Στο τραπέζι φαίνεται να έχει πέσει και το ενδεχόμενο μείωσης ακόμα και των κατώτατων συντάξεων των 486 ευρώ.
Ο κ. Στουρνάρας, βγαίνοντας από το Μαξίμου, δήλωσε πως υπάρχει συντονισμός και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα μέτρα θα "κλείσουν" έως την Κυριακή. «Ελπίζω, μέχρι την Κυριακή. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, πάντως» ήταν η απάντηση του υπουργού σε σχετική ερώτηση.
Μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, όταν ερωτήθη αν υπάρχει απόσταση από την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Κλείνει, πάντως». 
Η τρόικα αποχώρησε λίγο πριν τις 4 από το υπουργείο Οικονομικών, όπου ήταν σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις με τον Γιάννη Βρούτση και τον αναπληρωτή υπ. Υγείας κ. Μάριου Σαλμά. Οι Τροικανοί απέρριψαν τα ισοδύναμα μέτρα, που τους παρουσιάστηκαν και πλέον κύκλοι του Υπουργείου λένε χαρακτηριστικά, πως "ζητάνε αίμα".
Παράλληλα η Τρόικα ζητά και αλλαγές στα θέματα της αγοράς με παρεμβάσεις στον τομέα των υπηρεσιών- προϊόντων κλπ. ( απελευθέρωση ωραρίου καταστημάτων κ.α.).
Ενδεικτικό του κλίματος είναι και το ηχηρό όχι που άκουσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος από τους τροικανούς στα ισοδύναμα μέτρα που τους πρότεινε. Στο ΥΕΘΑ έχει σημάνει συναγερμός αφού από τα 570 εκατομμύρια ισοδύναμα μέτρα η τρόϊκα έχει αποδεχτεί τα 105.