Μόνον πρωινός κύκλος στα σχολεία της περιοχής


Στο δήμο Παύλου Μελά, όλα τα δημοτικά σχολεία της Πολίχνης, θα λειτουργήσουν για φέτος μόνο σε πρωινό κύκλο. >>>

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διαμαντή Παπαδόπουλο «με απλές λύσεις και μεθόδους που εξυπηρετούν τις ανάγκες των μαθητών, αυτό που δε γινόταν επί δεκαετίες στην Πολίχνη, γίνεται σήμερα. Παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που κληρονόμησε ο δήμος Παύλου Μελά από τη διοίκηση του κ. Θεοδωρίδη, με όρεξη για δουλειά, μεθοδικότητα, με στρατηγικό σχεδιασμό και κινήσεις καταφέραμε όλα τα δημοτικά σχολεία φέτος να λειτουργούν σε πρωινό κύκλο. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα και το σχεδιασμό υπολογίζουμε με κατάλληλες κινήσεις να ενταχθούν του χρόνου σε πρωινό κύκλο και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, όμως απαιτείται ένας συνεχής αγώνας για τον εξοπλισμό των υπαρχόντων σχολικών μονάδων και τη βελτίωση των συνθηκών μάθησης. Επιλύονται βασικά προβλήματα λειτουργίας και ίδρυσης σχολείων σε όλο το δήμο, με πρώτη ανάγκη την πρωταθλήτρια Πολίχνη».
Σε πρωινό κύκλο θα λειτουργούν από το Σεπτέμβρη το 12ο και το 5ο Δημοτικά Σχολεία Πολίχνης, που μέχρι σήμερα ήταν διπλοβάρδια μετά από τεχνικές παρεμβάσεις. Τα δύο σχολεία θα λειτουργούν ταυτόχρονα σε πρωινό κύκλο χωρίς να επηρεάζεται η οργανικότητα και η εκπαιδευτική διαδικασία εξυπηρετώντας έτσι τις ανάγκες εκατοντάδων μαθητών. Η δε απόφαση της Διοίκησης είναι με τη σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, των διευθυντών των σχολείων και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Ενδεικτικά 136 αιτήσεις έχουν ήδη κατατεθεί μόνο για τα ολοήμερα τμήματα των δημοτικών σχολείων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, το Μάρτιο ξεκίνησαν οι εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης. Το σχεδιαζόμενο έργο, θα διαθέτει βιοκλιματικές εφαρμογές. Επίσης ενεργοποιήθηκε η προγραμματική σύμβαση με τον ΟΣΚ για την εκεί κατασκευή του γυμναστηρίου. Επίσης δόθηκε λύση και για το 9ο Δημοτικό Σχολείο στα Μετέωρα καθώς η διαδικασία ένταξης στο ΕΣΠΑ προχώρησε.

Σε λυόμενο στη Νικόπολη
Λύση στα γραφειοκρατικά προβλήματα δόθηκε με τη μετονομασία του σχολείου σε 14ο επιτυγχάνοντας έτσι την ολοκλήρωση μιας εξαιρετικά περίπλοκης περίπτωσης. Με συντονισμένες όμως ενέργειες η διοίκηση του δήμου προχώρησε την παγωμένη διαδικασία και σήμερα η επιλέξιμη δαπάνη με την οποία εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ είναι 3.781.932,22€, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν στα τέλη Αυγούστου. 
Παράλληλα, θα γίνει τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών στο 5ο δημοτικό στη Νικόπολη για την εξυπηρέτηση των αναγκών στην περιοχή που έχει μαθητές και από Σταυρούπολη και από Πολίχνη. Σημαντική είναι και η ένταξη των σχολικών μονάδων του δήμου Παύλου Μελά για προμήθεια εξοπλισμού των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης (Α&Α: Β4647ΛΛ_ΦΞΠ). Το έργο αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για το Ειδικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο (Ευκαρπία) και τα τμήματα ένταξης που λειτουργούν που λειτουργούν σε 28 σχολικές μονάδες του δήμου Παύλου Μελά.
Ο υπό προμήθεια εξοπλισμός περιλαμβάνει Η/Υ, μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας, διαδραστικούς πίνακες, έπιπλα, εξοπλισμό φυσιοθεραπείας - γυμναστικής - αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, εξοπλισμό εργαστηρίων κηπουρικής και κεραμικής, ειδικό εξοπλισμό για παιδιά με κινητικά προβλήματα και οπτικής αναπηρίας κλπ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 201.542,88€.
_____________________________________________________________
Το κείμενο είναι από το typosthes.gr