«Αντίδοτο» στην ανεργία των νέων σχεδιάζει το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σε συνεργασία με πέντε δήμους (Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Ωραιοκάστρου, Καλαμαριάς και Δέλτα) θα επιχειρήσει >>>
το επόμενο χρονικό διάστημα να εκπαιδεύσει νέους σε θέματα επιχειρηματικότητας.
Απόψε είναι σειρά του δήμου Καλαμαριάς, να πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση. Θα γίνει στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο της Πλατείας Σκρα.
Σκοπός του προγράμματος είναι να προκύψουν, από αυτό, «μέντορες», οι οποίοι, με την υποστήριξη της επιστημονικής ομάδας του Εργαστηρίου Οικονομικής Ανάλυσης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, να εκπονήσουν σχέδια δράσης και πολιτικές ανάπτυξης της νεανικής επιχειρηματικότητας. Με τον τρόπο αυτό θα υποστηρίξουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες άλλων νέων της περιοχής τους και όχι μόνο. 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω δραστηριότητες :

  • Έρευνα πεδίου για τις αντιλήψεις και τις προσδοκίες των νέων σχετικά με την επιχειρηματικότητα.
  • Εκπαίδευση 20 (ή και περισσοτέρων) νέων εκπαιδευτών σε θέματα «επιχειρηματικότητας και καινοτομίας» σε κάθε Δήμο, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές-διαμεσολαβητές. 
  • Διαμόρφωση Σχεδίου Ανάπτυξης της Νεανικής επιχειρηματικότητας. 
  • Δημιουργία δικτυακού forum επικοινωνίας και συμβουλευτικής για τη στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. 
  • Τριήμερη συνάντηση νέων για την ενίσχυση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. 

Το πρόγραμμα στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη σύζευξη νέων επιχειρηματιών με νέους εκπαιδευτές επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
Απώτερος στόχος του «εργαστηρίου» είναι η δημιουργία ενός μόνιμου εργαλείου συμβουλευτικής υποστήριξης της επιχειρηματικότητας προκειμένου οι νέοι επίδοξοι επιχειρηματίες να ενημερώνονται άμεσα για ευρωπαϊκά προγράμματα, επιχειρηματικές επιχορηγήσεις, φορείς πληροφόρησης, δικτύωσης και παροχής συμβουλευτικής.