Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της νεοεκδοθείσας εφημερίδας "Παραπολιτικά", που τον χαρακτηρίζει «εργολάβο του κατεστημένου και της διαπλοκής». >>>


Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται μαζί με συνεργάτη και του και συγγενή του να παίρνουν δουλειές από το Δημόσιο, το 2008, την περίοδο που ο κ. Τσίπρας ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού και μάλιστα για την διαμόρφωση πλατείας στην περιοχή της Σταμάτας.

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα, κάνουν λόγο για "ρυπαρό δημοσίευμα, που βρίθει από ανακρίβειες και ψέματα" και το οποίο προέρχεται από κύκλους προκείμενους σε επιχειρηματία που ασχολείται με τη ναυτιλία, το ποδόσφαιρο και τους συνεργάτες του. Προσθέτουν ότι η κατασκευαστική εταιρία του κ. Τσίπρα, "δεν προχώρησε ποτέ σε κανένα έργο του Δημοσίου".

Ο κ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή δήλωσε «είναι οι ίδιοι που απέσυραν τα λεφτά τους από τη χώρα για να δημιουργήσουν κλίμα πανικού ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι αυτοί που επιχειρούν να ξεπλύνουν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Είναι οι ίδιοι που νομίζουν ότι θα συγκαλύπτονται για πάντα τα ανομήματά τους. Τους απαντάμε ότι δε θα επιτρέψουμε η πολιτική ζωή να λειτουργήσει με τους δικούς τους όρους, δηλαδή με όρους υποκόσμου. Σε μας αυτά δεν περνάνε. Χτυπάνε μια παράταξη που έχει δείξει ότι δεν διστάζει να αναμετρηθεί με συμφέροντα. Και θα το διαπιστώσουν πάρα πολύ σύντομα».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα «γιατί βλέπω, τώρα τελευταία, ορισμένοι ζουν την αυταπάτη ότι ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, είτε θα καταφέρουν να ανακόψουν την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο λαό, είτε θα καταφέρουν να μας φοβίσουν και να σταματήσουμε να βάζουμε το μαχαίρι στο κόκαλο. Και πότε βγάζουν στα πρωτοσέλιδά τους ότι μας χρηματοδοτούν και μας υποστηρίζουν μυστικά κέντρα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πότε ότι τα έχουμε συμφωνήσει μυστικά με το μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο, πότε ότι είμαστε μεγαλοεργολάβοι. Το μόνο που δε γράψανε ακόμα είναι ότι μας καθοδηγούν οι εξωγήινοι».