Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας παραδέχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε μέτρα 49 δισ. ευρώ αλλά «οι θυσίες αυτές δεν έπιασαν τόπο»!

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ενημέρωση που έκανε στην επιτροπή ελέγχου εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Βουλής, παραδέχτηκε πως οι θυσίες των πολιτών «δεν έχουν πιάσει τόπο», δεδομένου ότι, όπως εκτίμησε, και την επόμενη χρονιά θα σημειωθεί σημαντική ύφεση που θα κυμανθεί μεταξύ του -6% με -7%.
«Την ώρα που η ανεργία αυξάνεται αλματωδώς, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, οι Έλληνες πολίτες ανταποκρίνονται στην εθνική προσπάθεια για δημοσιονομική εξυγίανση, δίνοντας από το υστέρημα τους ούτε λίγο – ούτε πολύ 49 δισ. ευρώ, κάτι που σύμφωνα με στοιχεία των εταίρων μας αντιστοιχεί στο 22,6% του ΑΕΠ», παραδέχτηκε ο κ. Σταικούρας.
Αυτό λοιπόν είναι το ποσό που αντιστοιχεί στις θυσίες των πολιτών το διάστημα 2010 – 2012 «χωρίς να υπολογίζονται οι πρόσθετες θυσίες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
«Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι το νέο πακέτο μέτρων να ενισχυθεί και με μέτρα ανάσχεσης της ύφεσης» είπε και πρόσθεσε «εκτιμούμε ότι το ύψος της ύφεσης μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους εταίρους χωρίς νέα μέτρα».