Στη σύσκεψη, από ελληνικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός αναπληρωτής Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Τσακλόγλου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργος. >>>


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας. Αμέσως μετά, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι: «η τρόικα έχει αναμενόμενες ενστάσεις για κάποια μέτρα που δεν τα πολυκαταλαβαίνουν και θέλουν να τα εξειδικεύσουμε». Ερωτηθείς δε, «εάν στην περίπτωση εξειδίκευσης υπάρχει ενδεχόμενο να απορριφθούν από την τρόικα», απάντησε «ναι», προσθέτοντας, πάντως, ότι «το πακέτο πρέπει να κλειδώσει" το συντομότερο δυνατόν».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η ελληνική πλευρά παρουσίασε και τις βασικές υποθέσεις του λεγόμενου «μακροοικονομικού σεναρίου», το οποίο αφορά κυρίως την ύφεση και την ανεργία, που κινούνται ανεξέλεγκτα και συνδέονται με την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους.

Για το πακέτο των μέτρων θα υπάρξει μια πρόγευση στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα δημοσιοποιηθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει τα μέτρα, στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 14 Σεπτεμβρίου, στη Λευκωσία.