Το πρώτο σχολικό κουδούνι δεν πρόλαβε να χτυπήσει και οι απεργίες ξεκίνησαν. >>>

Οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία και 3ωρη στάση εργασίας αντιδρώντας στις προωθούμενες περικοπές στα μισθολόγιά τους.

Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας «έχουμε δώσει τη μάχη του αυτονόητου και έχουμε εξασφαλίσει τα βιβλία, αύριο να είναι με τον αγιασμό στα σχολεία. Επίσης οι εκπαιδευτικοί να έχουν τοποθετηθεί στην συντριπτική πλειοψηφία. Τα κενά, αν υπάρξουν, θα είναι ελάχιστα και αυτά θα τα αναπληρώσουμε αμέσως».

Από την πλευρά τους δάσκαλοι και καθηγητές έθεσαν στον κ. Αρβανιτόπουλο τα προβλήματα με τα οποία αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, κάνοντας λόγο για συσσωρευμένα προβλήματα αλλά και για οφειλές των σχολείων.

«Το περιβάλλον μέσα στο οποίο αρχίζει η νέα σχολική χρονιά προκαλεί θλίψη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), Κομνηνός Μαντάς. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση αλλά ούτε καν για κιμωλίες και πρόσθεσε ότι μέσα σε όλα αυτά καλείται να διδάξει ο πρωτοδιόριστος, ειδικά, εκπαιδευτικός, με μόλις 640 ευρώ το μήνα.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ θα παραχωρήσουν σήμερα στις 12.30 συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναμένεται να εκθέσουν τα αιτήματα του κλάδου τους.

Στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για αύριο ΔΟΕ και ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, η οποία σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε «φάρσα» τη χθεσινή συνάντηση που είχε το προεδρείο της με τον υφυπουργό Παιδείας.