Αναβλήθηκε διαγωνισμός για τα απορρίμματα στο δήμο Θερμαϊκού

Εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Θερμαϊκού ανέβαλαν, χθες, το διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων στο δήμο. >>>

Πάνω από 200 εργαζόμενοι του δήμου συγκεντρώθηκαν στο πρώην δημαρχείο Νέων Επιβατών, όπου επρόκειτο να κατατεθούν οι προσφορές και το απέκλεισαν. Έτσι, δεν ήταν δυνατό να γίνει η κατάθεση των προσφορών. 
Κατόπιν αυτού ο διαγωνισμός, προϋπολογισμού 226.000 ευρώ -συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ- που αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων στη δημοτική ενότητα Θερμαϊκού για πέντε μήνες, θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τον προσεχή Δεκέμβριο.
Εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων εργαζομένων κατήγγειλαν ότι η ενέργεια αυτή της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένης προσπάθειας απαξίωσης των δημοτικών υπηρεσιών, με τελικό σκοπό την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες και στο τέλος την απόλυση των εργαζομένων, στο πλαίσιο και των απαιτήσεων της τρόικας.
Οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ.Κωστής Κούτουκας και Γιάννης Βογιατζής μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου κ. Ελευθ. Κεραμιδάκη, που συνομίλησαν με τους διαμαρτυρόμενους εργαζομένους, τους διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά ότι απόφαση της διοίκησης είναι να μην πειραχθεί ούτε ένας εργαζόμενος, να μην γίνει η παραμικρή απόλυση. «Προχωρήσαμε στην ενέργεια αυτή γιατί με την απαγόρευση πρόσληψης συμβασιούχων δεν μπορούμε να καθαρίσουμε το δήμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούτουκας. Δεν τους έπεισαν, όμως...
Ο συγκεκριμένος δήμος είχε προχωρήσει και το καλοκαίρι στην ανάθεση του έργου της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη (και πάλι με διαγωνισμό, ύψους 165.000 ευρώ) μόνο για το κομμάτι της Περαίας, λόγω της κατακόρυφης αύξησης του πληθυσμού που παρατηρείται στην περιοχή κάθε καλοκαίρι.
_______________________________________________________________
Φωτογραφίες και πληροφορίες από το http://farosthermaikou.blogspot.gr

Σχόλια