Πρωτότυπα δρώμενα περιλαμβάνει η διαμαρτυρία χωρισμένων πατεράδων, την οποία θα πραγματοποιήσουν, σήμερα, στις 10 το πρωί, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (γίνονται παρόμοιες διαμαρτυρίες σε Αθήνα, Κοζάνη και Δράμα) και στις 7 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. >>>

Με τον τρόπο αυτό, οι γονείς, μέλη του Συλλόγου Για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥΓΑΠΑ) παίρνουν μέρος στην Παγκόσμια Ακτιβιστική Διαμαρτυρία για την Παγκόσμια Ημέρα Κακοποίησης των Παιδιών των Διαζυγίων από τα Δικαστήρια. 
Τα 35.000 μέλη του ΣΥΓΑΠΑ υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα επικρατεί γραφική -όπως τη χαρακτηρίζουν- κατάσταση με τα διαζύγια, που κάνει τη χώρα να δείχνει πως έχει μεσαιωνικό οικογενειακό δίκαιο "με αρπαγές παιδιών και βίαιη απομάκρυνσή τους από φυσικούς γονείς δίχως παρέμβαση". Ισχυρίζονται ότι τις υποθέσεις διαζυγίων εκδικάζουν "ανειδίκευτοι δικαστές που επιδεινώνουν την αντιδικία των γονέων μέσω δικομανών δικηγόρων".
Γι αυτό παρουσιάζουν, με θεατρικά σκετς, την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.
Οι χωρισμένοι πατεράδες τονίζουν ότι "το θέμα είναι ψυχιατρικό και θα πρέπει η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να δημιουργήσει κοινωνικούς φορείς, πραγματογνώμονες που γνωρίζουν το Σύνδρομο Παιδιού Αποξενωμένου από Γονέα, διαμεσολαβητές, ειδικά δικαστήρια/θεραπευτήρια". Ζητούν βελτίωση του νόμου προς την συνεπιμέλεια, τους φυσικούς γονείς παιδιών εκτός γάμου,  γονεική ισότητα, να διαχωριστεί ο όρος γονική μέριμνα από τον όρο επιμέλεια, να υπάρχουν ψυχολόγοι στα σχολεία, στο σπίτι, στα δικαστήρια και να ελέγχονται ψυχιατρικά δικηγόροι, δικαστές, αστυνομία, και πραγματογνώμονες. 
Τέλος, ζητούν να μη χρησιμοποιούνται τα παιδιά ως ανταλλάξιμο είδος με χρήματα διατροφής, ούτε να εκδίδονται αποφάσεις σε ένα μήνα με σύμφωνη γνώμη του παιδιού, αλλά να τιμωρείται αυστηρά η παρεμπόδιση επικοινωνίας και οι ψευδείς κατηγορίες.