Περίπου 3.500 φίλοι του κρασιού, επισκέφθηκαν το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης «Τα ΒοιρΟινά», την ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιεί για το κοινό η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος». >>>
Βρέθηκαν εκεί για να γευτούν λευκούς, ερυθρούς, ροζέ και αφρώδεις οίνους και να γνωρίσουν από κοντά του παραγωγούς αλλά και τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού.
Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν αυξημένος κατά 75% σε σχέση με την περσινή εκδήλωση. Το παρών έδωσαν και όλοι ανεξαιρέτως οι οινοπαραγωγοί της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», είτε πίσω από τον πάγκο, είτε ανάμεσα στο κοινό. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.  Την εκδήλωση πλαισίωσαν επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», ενώ, ως είθισται, στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν και ορισμένα happenings, με εντυπωσιακή συμμετοχή, όπως η γευσιγνωσία της μουσταλευριάς, ο διαγωνισμός γευσιγνωσίας μονοποικιλιακών οίνων, το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού και δραστηριότητες για παιδιά που είχαν σαν βάση το σταφύλι.
Ειδικότερα, 150 επίδοξοι γευσιγνώστες συμμετείχαν στο διαγωνισμό γευσιγνωσίας έξι διαφορετικών μονοποικιλιακών οίνων. Οι νικητές, δηλαδή όσοι βρήκαν από 4 σωστές απαντήσεις και άνω, κερδίζουν από 6 φιάλες κρασί, από οινοποιεία της Οίνοι Βορείου Ελλάδος, ενώ ο πρώτος νικητής θα κερδίσει επιπλέον, μία διανυκτέρευση για 2 άτομα με πρωινό στο ξενοδοχείο «Δημοσθένης, στη Γουμένισσα Κιλκίς.
Παράλληλα, 150 παίκτες έλαβαν μέρος στο παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, κατάφεραν όμως να τερματίσουν μόνο 24 εκ των οποίων μόνο οι έξι συμπλήρωσαν ολόσωστα το σχετικό έντυπο και κέρδισαν από έξι φιάλες κρασί. Ο πρώτος νικητής που θα κληρωθεί από τους έξι, θα κερδίσει επιπλέον, μία διανυκτέρευση για 2 άτομα με πρωινό στο ξενοδοχείο «Δημοσθένης, στη Γουμένισσα Κιλκίς.
Επίσης 70 παιδιά έμαθαν για το σταφύλι από το εργαστήρι μαγειρικής και οίνου «Μαρμίτα», ενώ από το περίπτερο της μουσταλευριάς, μοιράστηκαν 600 μπολάκια με μουσταλευριά.
Οι σωστές απαντήσεις και οι νικητές θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Οίνοι Βορείου Ελλάδος (www.winesofnorthgreece.gr), στην ιστοσελίδα των Δρόμων του Κρασίου (www.wineroads.gr) και στο facebook (www.facebook.com/winesofnorthgreece), τη Δευτέρα 1-10-2012, όπου θα κυκλοφορήσει μαζί και η ηλεκτρονική εφημερίδα-newsletter.