Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. Δηλώνουν ενάντιοι στις επικείμενες περικοπές σε μισθούς και επιδόματα και υποστηρίζουν πως θα αγωνιστούν για τη μη ένταξή τους στο «φτωχολόγιο» που προωθεί η κυβέρνηση. >>>

Με πανό και συνθήματα λίγο πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα, αστυνομικοί υπάλληλοι έκλεισαν την είσοδο του κτιρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Οι περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και υπερωρίες αναπόφευκτα θα οδηγήσουν στην απαξίωση του αστυνομικού επαγγέλματος επισημαίνει η ένωση αστυνομιών υπαλλήλων.
"Ήδη έχουμε υποστεί μεγάλες μειώσεις. Στους χαμηλόμισθους αστυνομικούς, μάλιστα, τίθεται ζήτημα επιβίωσης", λέει ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Παν. Λάζος. Και προσθέτει: "Οι νέες περικοπές θα μας φέρουν κάτω κι από το ενιαίο μισθολόγιο".
Μπορεί να υπήρξαν διαβεβαιώσεις, από την πλευρά της κυβέρνησης, πως θα βρεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια, όμως, ο κ. Λάζος υπογραμμίζει: "Δεν έχουμε άλλο τρόπο, εκτός από τις κινητοποιήσεις, να εξασφαλίσουμε την αξιοπρέπειά μας. Αυτό που μας είπαν, στη συνάντηση των Ομοσπονδιών, ήταν ότι θα περικοπούν οι αποδοχές μας από 7-12%. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό..."
Οι αστυνομικοί υπάλληλοι θα διαδηλώσουν με κινητοποιήσεις το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου ανήμερα των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ.