Ποδηλατικό αγώνα κατάβασης ,τύπου  Downhill/Downtown, με την ονομασία «Yedi Kule Runaway II -Η επιστροφή των πεντάλ» οργανώνουν  την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, από τις 09:00 π.μ έως τις 19:00 μ.μ, οι ποδηλάτες  του Bike Respect σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. >>>

Είναι η δεύτερη χρονιά που γίνεται κάτι τέτοιο, με σημείο εκκίνησης το μνημείο του Επταπυργίου(Γεντί Κουλέ) , «ειδική διαδρομή» στους δρόμους της Άνω Πόλης και τερματισμό στην Πλατεία Δικαστηρίων στην Αρχαία Αγορά(Αριστοτέλους).



Εκπαιδευμένοι ποδηλάτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, θα διαγωνιστούν με αντίπαλο το χρόνο, σε τρεις κατηγορίες (ανδρών, γυναικών και εφήβων) και αφού πρώτα δραπετεύσουν από τον προαύλιο χώρο των φυλακών του Γεντί Κουλέ, περνώντας μέσα από ειδικές ράμπες  πάνω από τα Βυζαντινά Τείχη, στη συνέχεια θα διασχίσουν τα μικρά δρομάκια  της Άνω Πόλης, θα καταλήξουν στο σημείο τερματισμού, στην Πλατεία Δικαστηρίων (Αρχαία Αγορά).



Τι λένε οι ποδηλάτες
«Η περσινή μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος μας ώθησε στη συνέχιση της συνεργασίας μας με τους εθελοντές ποδηλάτες της Bike Respect και στη διοργάνωση του φετινού αγώνα στο πλαίσιο της προσπάθειάς διάδοσης του  ποδηλάτου. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν αυτό τον ξεχωριστό αγώνα», τόνισε η Αντιδήμαρχος Νεότητας -Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου.

Το πλήρες Πρόγραμμα:
Σαββάτο 29 Σεπτεμβρίου:

  • 17.00 έως 20.00  –  Περπάτημα διαδρομής. (χωρίς ποδήλατα)
  • 21.00                     –  Πάρτι αγώνα στον χώρο τερματισμού (Πλ. Δικαστηρίων)


Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου:

  • 09.00 έως 13.00   -  Προπόνηση διαδρομής. Κάθε αγωνιζόμενος πρέπει να κάνει δύο (2) τουλάχιστον καταβάσεις αναγνώρισης πριν τις επίσημες χρονομετρημένες προσπάθειες ειδάλλως, δεν θα του επιτραπεί να πάρει εκκίνηση για τις επίσημες χρονομετρημένες.


Έναρξη αγώνα.

  • 13.00                       -Προκριματικός γύρος.
  • 17.00                       -Τελικός
  • 19.00                       - Απονομές επάθλων.


Η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 2011,συμμετείχαν 180 συνολικά ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα  και πρόσφεραν κατά γενική ομολογία μοναδικό θέαμα.