Μπορεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, να μιλά, αυτήν την ώρα, για ανάπτυξη, στην ομιλία του στα γραφεία της ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Έκθεσης, όμως στη Θεσσαλονίκη, πέρα από 3.500 αστυνομικούς, τον υποδέχτηκαν χιλιάδες λουκέτα... >>>
Ο βασικότερος εμπορικός δρόμος του κέντρου της Θεσσαλονίκης, η Τσιμισκή, παρουσιάζει την υψηλότερη αύξηση των λουκέτων, με το τελευταίο εξάμηνο να έχουν αυξηθεί κατά 33%. Για πρώτη φορά στις πέντε συνεχόμενες καταγραφές, η οδός Τσιμισκή εμφανίζει ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων άνω του 20% (20,4%), όταν τον Αύγουστο του 2010 ήταν 8%, τον Μάρτιο του 2011 11%, τον Αύγουστο του 2011 11,6%, και τον Μάρτιο του 2012 13,7%.
Στους εμπορικούς δρόμους Προξένου Κορομηλά και Μητροπόλεως, οι οποίοι θεωρούνται παραδοσιακά «ακριβές αγορές», εμφανίζονται όπως και στην προηγούμενη καταγραφή του Μαρτίου τα χαμηλότερα ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων, της τάξεως του 19% και 17,2% αντίστοιχα.
Επιπλέον, από την Εγνατία και πάνω (δηλαδή η οδός Κασσάνδρου και η Βενιζέλου, η Αγίας Σοφίας, η Ιωνος Δραγούμη σε αυτό το ύψος), η εμπορική αγορά συνεχίζει να παρουσιάζει ένα δραματικό αριθμό λουκέτων, που συνθέτει την εικόνα ενός τοπίου οικονομικής καταστροφής.
Τα στοιχεία προέρχονται από  έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2012.