Τραγική χαρακτήρισαν την οικονομική κατάσταση των ιδρυμάτων τους, το πρυτανικό συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και η διοίκηση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Όπως υπογράμμισαν, σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, τα σημάδια εγκατάλειψης των ιδρυμάτων από την πολιτεία, είναι έντονα.
Στο ΑΠΘ αναμένεται να εμφανιστεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης, καθώς ως τώρα, το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών δαπανών το κάλυπτε το ίδιο το πανεπιστήμιο. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι αριστούχοι μαθητές αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, αφού οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, ενώ η ποιότητα των σπουδών υποβαθμίζεται, καθώς μειώνεται όλο και περισσότερο το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ειδικά για το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο γραμματέας του Συλλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ιδρύματος, Γιώργος Παλάτος, δήλωσε πως από τους 400 καθηγητές έχουν απομείνει 280 διδάσκοντες κι από αυτούς, οι 40 συνταξιοδοτούνται τον επόμενο μήνα.
Όπως υπογράμμισαν οι καθηγητές του ΑΤΕΙ, πολύ σύντομα θα είναι αδύνατη η λειτουργία των εργαστηρίων, κάτι που σημαίνει ότι θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο το επίπεδο σπουδών.
Την ίδια στιγμή, διαμερίσματα τα οποία χαρακτηρίζονται «φοιτητικά», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παραμένουν ανοίκιαστα, κάτι που δείχνει πως πολλοί είναι οι επιτυχόντες φοιτητές που δε θα παρακολουθούν μαθήματα στη σχολή τους και θα προτιμήσουν να παραμείνουν στο πατρικό τους σπίτι, μακριά από τη Θεσσαλονίκη.