Να μιλήσουν με τους εκπροσώπους της Τρόικας, για να τους εξηγήσουν τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλουν οι δήμαρχοι της χώρας. Αυτό αποφάσισαν, στην απογευματινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, οι δήμαρχοι. >>>

"Πρέπει να μιλήσει η Τρόικα με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως κάνει με τα συνδικάτα", δήλωσε η δήμαρχος Βέροιας Χάρις Ουσουλτζόγλου στην TV100. "Οι εκπρόσωποι της Τρόικας προέρχονται από χώρες προηγμένες αυτοδιοικητικά. Είναι θετικοί στην ανάπτυξη μέσω των τοπικών κοινωνιών", προσθέτει.
Οι δήμαρχοι είχαν, σήμερα, συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών. Τα νέα από τη συνάντηση δεν ήταν ευχάριστα για τους δήμους, αφού ο υπουργός απέφυγε να δεσμευτεί για τη διάθεση των 35.000.000 ευρώ προς τους δήμους για τους επόμενους δύο μήνες. 
"Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους δήμους, έπρεπε να ΄χουν αποδοθεί και παρακρατούνται παράνομα", τόνισε η κ. Ουσουλτζόγλου.
Στη συνάντηση με τον υπουργό, η ΚΕΔΕ εξασφάλισε την επιμήκυνση, κατά 8 ως 10 χρόνια της εξόφλησης των δανείων των δήμων με περίοδο χάριτος δύο ετών. Επίσης, εξετάζεται (χωρίς, πάντως, να φαίνεται λύση) το θέμα του ΕΣΠΑ των δήμων.