Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την υπεξάιρεση στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενους τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τρεις πρώην αντιδημάρχους οικονομικών και 15 προϊσταμένους και ανώτερους υπαλλήλους δημοτικών υπηρεσιών. >>>
Στη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, συνεχίστηκε η κατάθεση της επιθεωρήτριας του υπουργείου Οικονομικών και βασικής μάρτυρος κατηγορίας Αναστασίας Τσεμπερά, η οποία απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Η κ. Τσεμπερά χαρακτήρισε «εκτελεστικό όργανο» και καλό παιδί, που διεκπεραίωνε όλες τις δουλειές» τον πρώην ταμία στο Δήμο Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Σαξώνη, ενώ αναφέρθηκε με λεπτομέρειες και στις σχέσεις που διατηρούσαν δημοτικοί υπάλληλοι με τον κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου και παράγοντας ομάδας μπάσκετ της Θεσσαλονίκης.
 
Επίσης, η οικονομική επιθεωρήτρια απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων για την εμπλοκή του κατηγορούμενου, πρώην γενικού γραμματέα στο Δήμο, Μιχάλη Λεμούσια, για το θέμα της χρηματοδότησης του συνδυασμού του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με το ποσό των 150.000 ευρώ από τα ταμεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, για την προεκλογική του εκστρατεία, στις δημοτικές εκλογές του 2002.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν σήμερα, χωρίς όμως να καταθέσουν, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, με την ιδιότητα των μαρτύρων πολιτικής αγωγής, ενώ την ακροαματική διαδικασία παρακολούθησαν και σήμερα δεκάδες πρώην ψηφοφόροι και στενοί συνεργάτες του κ. Παπαγεωργόπουλου, πολλοί από τους οποίους σχολίαζαν επικριτικά τα όσα κατέθετε η οικονομική επιθεωρήτρια εναντίον του τέως δημάρχου και των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

Μαζί με τον τέως δήμαρχο και τους Παναγιώτη Σαξώνη και Μιχάλη Λεμούσια, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Μ. Ζορπίδης, Α. Γερογιάννης και Θ. Αθανάσαρος και 15 ανώτεροι διοικητικοί υπάλληλοι.

Η υπόθεση αφορά την υπεξαίρεση εισφορών εργαζομένων που, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, δεν αποδίδονταν στα ασφαλιστικά ταμεία για σχεδόν μία δεκαετία, ενώ οι 18 κατηγορούμενοι δικάζονται για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας και συνέργειας στις παραπάνω πράξεις, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.