Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζεται, από τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας των δύο από τους τέσσερις βαριά τραυματισμένους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι ανασύρθηκαν από διασώστες, από τα συντρίμμια τουριστικού λεωφορείου, στην Καρδία. >>>

Αν και είναι ακόμη νωρίς για συμπεράσματα, οι αστυνομικοί της Τροχαίας πιστεύουν ότι ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος έχει σπάσει το χέρι του, είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα στο σημείο εκείνο, ίσως επειδή βιαζόταν να οδηγήσει τους τουρίστες στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Ιδιαίτερα δύσκολο, δε, έγινε το έργο των διασωστών, επειδή το λεωφορείο κατέληξε, μετά την ανατροπή του, στο οδόστρωμα με το πλαϊνό μέρος όπου βρίσκονται οι πόρτες. Έτσι, τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τους τραυματίες από τα παράθυρα.
Οι τέσσερις από τους τραυματίες είναι σε βαριά κατάσταση. Πρόκειται για δυο άνδρες και δύο γυναίκες. Για τους υπόλοιπους 26 τραυματίες η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία. Άλλοι τέσσερις τουρίστες (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια.
Συνολικά, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διακομίσθηκαν εννέα τραυματίες. Οι δύο από αυτούς υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση(είναι οι δύο βαριά τραυματισμένοι των οποίων η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη).



Σημειώνεται ότι, με το που έγινε το ατύχημα, η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση. Ειδοποιήθηκαν ακόμη και νοσοκομεία γειτονικών νομών και στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν όλα τα ασθενοφόρα που διαθέτει ο νομός Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν σε ετοιμότητα ασθενοφόρα και από τους γύρω νομούς.
Η συγκοινωνία, στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης έχει αποκατασταθεί εδώ και, περίπου, δύο ώρες.

Διαβάστε ακόμη:

Συγκλονισμένοι οι διασώστες από το θανατηφόρο τροχαίο στην Καρδία

Τραγωδία στην άσφαλτο 4 νεκροί- 23 τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου