Δεκαέξι χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επανέρχεται με το έργο του «Πρώτη ‘Υλη», για οκτώ παραστάσεις, στο πλαίσιο των 46ων «Δημητρίων», που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. >>>

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αποθήκη 15 του Λιμανιού, στις 11, 12, 13, 14 και στις 17, 18, 19 και 20 Οκτωβρίου 2012, με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ. 

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση  http://www.tickethour.com/  και τηλεφωνικά στο νούμερο 210 89 38 111.
Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους, πληρώνοντας με μετρητά,  από τα μηχανήματα Easy Pay, που βρίσκονται σε επιλεγμένα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς. 
Στο link http://buy.tickethour.com/Δημήτρης-Παπαϊωάννου-Πρώτη-Ύλη_se_2001542.html αναφέρονται όλες οι πληροφορίες και βρίσκεται αναρτημένος ο κατάλογος με τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη που παρέχουν αυτήν την υπηρεσία.

Ο αριθμός των θέσεων  για κάθε παράσταση είναι περιορισμένος.
Τιμές εισιτηρίων : 20 και 10 € 

Η «Πρώτη Ύλη» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2012, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με τα εισιτήρια των παραστάσεων να εξαντλούνται σε χρόνο ρεκόρ και τις ενθουσιώδεις κριτικές να ακολουθούν. Το έργο, μετά από τις παραστάσεις της Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστεί στο EMPAC (Experimental Media and Performing Arts Center) της Νέας Υόρκης, για να αναπτυχθούν νέες εκδοχές και οπτικές του.

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Παπαϊωάννου + Tadeu Liesenfeld
Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Κοστούμια - Φωτισμός: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Ηχητικός Σχεδιασμός: Κώστας Μιχόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη - Διευθύντρια Καλλιτεχνικής Παραγωγής: Τίνα Παπανικολάου
Βοηθός Σκηνοθέτη - Τεχνικός Διευθυντής: Ντίνος Νικολάου
(Στην παράσταση ακούγεται ένα ταξίμι του Γιάννη Παπαϊωάννου σε μπουζούκι)
Παραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών 
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Διαβάστε  τι γράφτηκε για την ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ: http://www.dimitrispapaioannou.com/gr/
Δείτε τα trailers της παράστασης : https://vimeo.com/47444213, https://vimeo.com/49931979, https://vimeo.com/50048597

Δείτε  30 λεπτά με αποσπάσματα από τα έργα του Δημήτρη Παπαϊωάννου των τελευταίων 10 χρόνων. Ένα βίντεο  που μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο: https://vimeo.com/49349755