Χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή "μακρύ χέρι" του συστήματος και υποστήριξε ότι υπάρχουν σχέδια αποσταθεροποίησης. Μάλιστα τόνισε ότι όσοι ταυτίζουν τη Χρυσή Αυγή με το λαό, που αγωνίζεται είναι είτε ανιστόρητοι, είτε έχουν άλλους σκοπούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα περιστατικά βίας σε Ραφήνα και Μεσολόγγι. Σημείωσε πως το μνημόνιο απειλεί τη δημοκρατία και εκεί επεμβαίνει η Χρυσή Αυγή, που υπηρετεί το σύστημα.
Η άνοδος μάλιστα των ποσοστών της ίσως κρύβει σχέδιο αποσταθεροποίησης και έκανε λόγο για το γεγονός της Σπάρτης (έκρηξη βομβιστικού μηχανισμού στα χέρια του βομβιστή), λέγοντας πως αυτό πέρασε στα "ψιλά" και κάλεσε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να κάνει ενδελεχή έρευνα.
Όσο για αυτούς, που ταυτίζουν τη Χρυσή Αυγή με τους αγώνες του Ελληνικού λαού, απέναντι στην Τρόικα, τόνισε, πως όσοι το ισχυρίζονται είναι ή ανιστόρητοι ή έχουν άλλα σχέδια.
Τέλος υποστήριξε ότι τα άκρα συναντήθηκαν δυο φορές στην Ελλάδα. Στον τοίχο της Καισαριανής και στην Κοκκινιά, όπου από τη μια βρίσκονταν οι Ταγματασφαλίτες, και από την άλλη οι Έλληνες αγωνιστές.