Πανεργατικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου,  στα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). >>>

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε, τα νέα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία γι αυτό το λόγο απεύθυνε κάλεσμα σε όλες τις εργατικές τάξεις να συμμετέχουν και στο συλλαλητήριο αλλά και  να προετοιμαστούν για τη πανελλαδική γενική απεργία που σύμφωνα με τον ίδιο προσδιορίζεται χρονικά στα μέσω Οκτωβρίου. 
"Η εργατική τάξη πρέπει να ξεφύγει από διλήμματα και αυταπάτες ότι τα μέτρα είναι αναγκαία. Αναγκαία είναι μόνον για να σωθούν οι επιχειρηματίες", τόνισε χαρακτηριστικά.
Το συλλαλητήριο ορίστηκε από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ (σε συνεργασία με αγροτικές, επαγγελματοβιοτεχνικές, γυναικείες και σπουδαστικές οργανώσεις) στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Ο γενικός γραμματέας του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη Σωτήρης Ζαριανόπουλος υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προετοιμάσουν ένα αγωνιστικό χρονοδιάγραμμα που θα καταλήγει σε γενική πανελλαδική απεργία και ως ενδιάμεσο σταθμό θα έχει το πανεργατικό συλλαλητήριο. "Από σήμερα πρέπει να οργανώνουμε από κάτω, από τη βάση, τη γενική απεργία. Ο εργαζόμενος πρέπει να σηκώσει κεφάλι", υπογράμμισε.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο σύνολο τους οι ομιλητές χαρακτήρισαν μεθοδευμένη πολιτική τη λήψη σκληρών μέτρων που όπως εξήγησαν δεν αποσκοπεί στη σωτηρία της χώρας αλλά στο να γίνουν "πιο φτηνοί" οι μισθοί. 
Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία που θα καταλήξει στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δωδεκανήσου. Σε αυτήν θα συμμετάσχει και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που αργότερα θα μιλήσει στο φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Ο επικεφαλής της γραμματείας του ΠΑΜΕ επέρριψε ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, επειδή «κατέβασαν τον πήχη των διεκδικήσεων των εργαζομένων», μη εξαιρουμένης, όπως είπε, και της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ). Τόνισε ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και από "δήθεν αντιμνημονιακές δυνάμεις", που «λένε ψέματα στο λαό».
Το ΠΑΜΕ κατέθεσε τη δική του πρόταση του ενάντια στα μέτρα, τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ειδικές οικονομικές ζώνες, την Ε.Ε. και τα μονοπώλια και κάλεσε το λαό να παλέψει για «λαϊκή εξουσία», προσαρμοσμένη στις «σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων» με δωρεάν παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση, εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, κ.α.
«Η Ε. Γ. του ΠΑΜΕ σημαίνει συναγερμό. Να δημιουργηθεί κλίμα μάχης παντού. Στο φουλ οι μηχανές. Καμία υποχώρηση, κανένας φόβος. Η μάχη θα κριθεί στους τόπους δουλειάς» σημείωσε ο κ. Πέρρος.