Παρόλο που προηγήθηκε με τον Ναβάρο (20’ πεν.) και είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς με τον Ράγιος (3 δοκάρια), ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. >>>


Είναι από τα ματς που προσφέρονται για να πάρεις τα πάνω του και να αφήσεις πίσω ένα κακό σερί. Είναι επίσης από τα ματς που μπορεί να σου «τσακίσουν» εντελώς την ψυχολογία. Ο ΠΑΟΚ μπήκε με αυτά τα δεδομένα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ούτε οι σημαντικές απουσίες των Γκαρσία, αποτελούσαν δικαιολογία.

Έστω και χωρίς την απαιτούμενη ώθηση από την Τούμπα (λίγος κόσμος στις εξέδρες μετά τον αποκλεισμό στη Βιέννη και την ήττα στο Περιστέρι) ο ΠΑΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά της. Οι επιλογές του στην επίθεση δεν προβλημάτισαν τον Φούλοπ που είδε τις προσπάθειες των Λίνο, Λάζαρ και Φωτάκη να περνούν δίπλα από την εστία του.

Το πρώτο 20λεπτο δεν είχε καμία σχέση με το αντίστοιχο ματς της περσινής σεζόν, όταν ο Αστέρας Τρίπολης είχε μπει φουριόζος αποκτώντας προβάδισμα τριών τερμάτων. Η ιστορία άρχισε να επαναλαμβάνεται στο υπόλοιπο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, με αφετηρία μια γκάφα του συνήθη υπόπτου, Κουμάλο. Ο Αφρικανός έκανε πέναλτι-δώρο στον Ναβάρο και ο Περόνε το αξιοποίησε βάζοντας μπροστά τους Αρκάδες στο σκορ. Αυτό θα μπορούσε άνετα να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά το δοκάρι (εις διπλούν) δεν στάθηκε σύμμαχος του Ράγιος.

Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» την έλλειψη καθαρού μυαλού, αλλά θα μπορούσε να φύγει για τα αποδυτήρια και με ένα πιο βαρύ σκορ. Συμπτωματικά επιβεβαίωσε τον… κανόνα που δεν τον θέλει να βρίσκει δίχτυα στα πρώτα 45 λεπτά. Το ίδιο συμπτωματικά που όπως και πέρυσι ξεκίνησε συγκλονιστική αντεπίθεση για να γυρίσει το ματς με τους Αρκάδες (παρόλο που στο τέλος δεν τα κατάφερε). Με το… καλησπέρα λοιπόν στο δεύτερο ημίχρονο, κι έπειτα από συνεργασία Λάζαρ - Φωτάκη, ο Λόρενς έδειξε την κλάση του και έφερε το ματς στα ίσια.

Οι Θεσσαλονικείς δεν εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ για να πετύχουν γρήγορα ένα δεύτερο τέρμα, όμως στην τελική ευθεία του ματς «έσπασαν καρδιές» με τους φιλοξενούμενους να είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Αρχικά ο Λίνο «σημάδεψε» το δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Ράγιος να τον «μιμείται» στην επόμενη φάση και να τα βάζει με την ατυχία του.

Γεμάτα ένταση τα τελευταία λεπτά με τον διαιτητή να δίνει αμφισβητούμενο πέναλτι για χέρι του Τσαμπούρη στην περιοχή και τον Αθανασιάδη να γυρίζει το παιχνίδι για την ομάδα του. Διαμαρτυρίες και στο φινάλε από τους Αρκάδες, για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Κουρμπέλη στις καθυστερήσεις.
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Αποστολόπουλος (46' Ετο), Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης (63' Γεωργιάδης), Κάτσε, Λάζαρ, Φωτάκης (82’ Γιάννου), Λίνο, Λόρενς, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Χακόμπο, Πέλκας, Ρομπέρ, Ιντζίδης.

Αστ. Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο, Τσαμπούρης, Ράγιος, Αλβάρεζ (89’ Ντινιωτάκης), Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ναβάρο (80’ Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις (52' Φορμίκα), Περόνε.

Στον πάγκο: Μπαντής, Καρντάσιο, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Μαγιάννης (Άρτας)
Γήπεδο: Τούμπα