Mε 4 παιχνίδια συνεχίζεται την Κυριακή το Τουρκικό Πρωτάθλημα. 
Εσκισεχίρπορ – Γκεντσερμπιρλιγκί (Κυριακή 18:00)

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην σκιά του θανάτου του 26χρονου αμυντικού της Εσκισεχίρσπορ Έντις Μπαχτιάρογλου ο οποίος πέθανε από ανακοπή καρδιάς την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ βρισκόταν σπίτι του. Πολύ καλή εμφάνιση και νίκη για την Εσκισεχίρ κόντρα στην Μερσίν εκτός έδρας με 3-1, στο τελευταίο παιχνίδι της πριν την διακοπή με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σενεγαλέζο Καμαρά που σκόραρε δύο φορές. Η νίκη αυτή ήταν και ανάσα για τον προπονητή Γιανάλ ο οποίος αμφισβητείται έντονα τον τελευταίο καιρό και ήταν πολύ κοντά στο να δει την πόρτα της εξόδου. Δεν υπάρχουν καινούργιες απουσίες, επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Γκιουτσέρ. Καινούργια προσθήκη ο πρώην επιθετικός της Αντάλια Ατές που ήρθε από την Γαλατάσαραι και έχει την δυνατότητα να βοηθήσει.

Άξιζε κάτι καλύτερο η Γκεντσερμπιρλιγκί από τον βαθμό της ισοπαλίας στο παιχνίδι κόντρα στην Ορντούσπορ στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής. Έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ από αυτογκόλ του αμυντικού Σεντέφ αλλά αντέδρασε, είχε την πρωτοβουλία με 16 τελικές προσπάθειες, αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Φορνέζι και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο 61ο λεπτό με σουτ του Μέριτς. Παρέμεινε έτσι για τρίτο σερί παιχνίδι αήττητη και δείχνει ότι παρά τις απώλειες βασικών ποδοσφαιριστών το καλοκαίρι υπάρχουν άξιοι αντικαταστάτες. Επιστρέφει από την τιμωρία του ο αμυντικός Ντεμίρ, απουσιάζει ο μεσοεπιθετικός Ντελίμπαλτα που έκανε εγχείρηση. Η προετοιμασία έγινε μετά εμποδίων αφού πολλοί παίκτες έλειπαν σε διεθνείς υποχρεώσεις.
Σημαντικό στατιστικό, αν και το δείγμα είναι μικρό, ότι η Εσκισεχιρ κερδίζει 8 κόρνερ εντός έδρας και η Γκεντσλέρ παραχωρεί 10 εκτός έδρας.
Η Εσκισεχίρ έκανε την νίκη ψυχολογίας που ήθελε κόντρα στην Μερσίν, αλλά ο θάνατος του Μπαχτιτζάρεβιτς σίγουρα θα επηρεάσει τους συμπαίκτες του. Η Γκεντσλέρ είναι αήττητη και ξέρει να παίρνει αποτελέσματα, πιθανή ισοπαλία αποτέλεσμα που έχουν φέρει οι ομάδες σε 4 από τις 6 αναμετρήσεις τους στο Εσκισεχίρ.
Τραμπζονσπόρ – Σίβασπορ (Κυριακή 18:00)
Την κακή εμφάνιση και τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για την Τραμπζονσπόρ, ακολούθησε η ήττα με 1-0 εκτός έδρας από την Γκαζιαντέπσπορ. Στα 5 φετινά επίσημα της παιχνίδια έχει καταφέρει να σκοράρει μόλις 3 φορές, φανερώνοντας το τεράστιο κενό που άφησε πίσω του η αποχώρηση του Μπουράκ Γιλμάζ. Ο Βίττεκ που προσπάθησε να τον αντικαταστήσει προέρχεται από αγωνιστική απραξία 1 έτους ενώ ο Βραζιλιάνος Πάολο Ενρίκε απλά δηλώνει επιθετικός αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί. Για να λυθεί η επιθετική δυστοκία προστέθηκε στην ομάδα στο τελείωμα των μεταγραφών ο Αυστριακός σκόρερ Γιανκο που έκανε σπουδαία καριέρα στην Σαλτσμπουργκ αλλά δεν ‘’έπιασε’’ στην Πόρτο. Επίσης προσθήκη των τελευταίων ημερών ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ – χαφ Έμερσον από την Μπενφίκα. Επιστρέφουν από τους τραυματισμούς οι Αϊντιν και Σεν που έλειψαν πολύ. Μετράει 4/5 ΝG στα επίσημα παιχνίδια της.
Συμπαθητικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα για την Σίβασπορ η οποία είναι αήττητη μετά από τις 3πρώτες αγωνιστικές. Στο παιχνίδι πριν την διακοπή παραχώρησε εντός έδρας λευκή ισοπαλία 0-0 στην Φενερ σε ένα παιχνίδι που είχε καλή παρουσία και μπορούσε ακόμα και να κερδίσει. Ουσιαστικά είναι η ίδια ομάδα με την περσινή χρονιά που την διέπει μια γενικότερη επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι της. Σημαντικότερη προσθήκη ο Γαλλομαροκινός Τσαχετσουχέ. Η πρόσφατη παράδοση στις αναμετρήσεις των 2 ομάδων λέει 6/6 GG και over
Στο γήπεδο αναμένεται 10.000 κόσμος μόνο γυναίκες και παιδιά κάτω των 12 ετών λόγω της τιμωρίας της Τραμπζονσπόρ από πέρυσι.
Η προσθήκη του Γιάνκο είναι πολύ σημαντική αλλά ο Αυστριακός έλειπε για 10 μέρες με την εθνική του ομάδα και σίγουρα δεν έχει προλάβει να αφομοίωσει τα συστήματα της ομάδας. Η Σίβασπορ είναι ‘’μανούλα’’ στην αντεπίθεση.
Ακισάρσπορ – Μπουγιουκχεσίρ (Κυριακή 20:30)
Αήττητοι οι νεοφώτιστοι της Ακισάρ στο πρωτάθλημα και πρέπει να παραδεχτώ ότι έχω εντυπωσιαστεί αφού ακόμα και σήμερα τους θεωρώ το 1ο φαβορί για τον υποβιβασμό. Απέδρασε από την Καϊσερι με τον βαθμό της ισοπαλίας χάρις σε ένα ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και αφού πρώτα είχε σωθεί από του χάρου τα δόντια. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ της στο πρωτάθλημα και είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο έχουν μπει στις καθυστερήσεις των αγώνων της. Δεν έχει απουσίες για το παιχνίδι κόντρα στην ΙΒΒ.
Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για την Μπουγιουκχεσίρ με άσχημη εμφάνιση κιόλας στο τελευταίο παιχνίδι πριν την διακοπή. Έχασε με 1-0 εντός έδρας από την Αντάλιασπορ σε ένα κακό παιχνίδι. Ο Καρβαλιάλ που ήρθε φέτος στην ομάδα έφερε μαζί τους αρκετούς Πορτογάλους και Λατίνους οι οποίοι δεν έχουν αρχίσει ακόμα να αποδίδουν.

Οι 2 ομάδες δεν έχουν εντυπωσιάσει αγωνιστικά με τις εμφανίσεις τους στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αν και έχουν πολύ καλή βαθμολογική συγκομιδή. Προέρχονται από 3/3 under στο πρωτάθλημα,πολύ πιθανό να γίνουν 4.
Φενέρμπαχτσε – Μερσίν (Κυριακή 20:30)
Αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λίγκ από την Σπαρτάκ Μόσχας και 2 ισοπαλίες στα 2 εκτός έδρας της παιχνίδια για την Φενερμπαχτσέ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η κόντρα του προπονητή Κότζαμαν με τον σταρ Άλεξ δείχνει να έχει περάσει και όλοι μιλάνε στην ομάδα για ένα καινούργιο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Σημαντική προσθήκη της τελευταίας εβδομάδας ο Πορτογάλος μέσος Μεϊρελες από την Τσέλσι. Τραυματίες είναι ο αμυντικός Κορκμάζ, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός Κράσιτς και ο σέντερ φορ Μούσα Σο. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να παίξει ο Ολλανδός Κούιτ. Μέσα στην εβδομάδα ο Άλεξ γιόρτασε τα 35α γενέθλια του και οι οπαδοί για να τον τιμήσουν του έφτιαξαν έναν ανδριάντα που το τοποθέτησαν δίπλα σε αυτό του Λεφτέρ μεγάλου αστεριού της Φενερ στα μέσα του προηγούμενου αιώνα.
Την πρώτη ήττα για το πρωτάθλημα γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική η Μερσίν αφού ηττήθηκε εντός έδρας με 3-1 από την Εσκίσεχιρ. Έκανε πολύ κακή εμφάνιση έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0, προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας με τον Κούλιο αλλά μέχρι εκεί. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζει ο σημαντικός μέσος Γιατάρα και εξτρέμ Σάρπ.
Στο γήπεδο αναμένεται 40.000 κόσμος μόνο γυναίκες και παιδιά κάτω των 12 ετών λόγω της τιμωρίας της Φενέρ.
Η Φενέρ την Πέμπτη υποδέχεται την Μαρσέιγ στην πρώτη αναμέτρηση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Η Φενέρ θα κερδίσει και αν μπορούσαμε να βρούμε σε κάποια εταιρεία να ποντάρουμε anytime Άλεξ που θα θέλει να γιορτάσει τα γενέθλια του με γκολ θα ήταν το ιδανικό. Νομίζω ότι η Μερσίν έχει την δυνατότητα να σκοράρει όπως έκανε και στην περσινή αναμέτρηση η ακόμα η Φενέρ να σκοράρει 3 φορές.