Για την υλοποίηση της δέσμευσης, που ανέλαβε προεκλογικά, σχετικά με την επιβολή του σούπερ-φόρου 75% στα πολύ υψηλά εισοδήματα διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρ.Ολάντ κατά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Εβιάν.  >>>


Ο φόρος θα εφαρμοστεί για εισοδήματα «από 1 εκατομμύριο ευρώ» είπε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν το ποσό αυτό θα αφορά σε νοικοκυριό ή άτομο.

«Θα υπάρξουν εκκλήσεις για αλληλεγγύη, είναι φυσιολογικό τα πολύ υψηλά εισοδήματα να συνεισφέρουν περισσότερο», είπε ο Ολαντ στο περιθώριο της επίσκεψης σε εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Εβιάν (Άνω Σαβοΐα) .

Οι γαλλικές εφημερίδες Les Echos και Le Figaro έγραψαν ότι ο «λογαριασμός» θα μπορούσε να ελαφρυνθεί για τους πιο πλούσιους: ο φόρος θα ίσχυε μόνο για τους μισθούς και θα εξαιρούνταν τα εισοδήματα από κεφάλαια.

Επιπλέον, έχει υποστηριχθεί ότι τα ζευγάρια θα πρέπει να φορολογούνται από τα 2 εκατ. ευρώ.

Πάντως, όπως υπενθυμίζουν οι εφημερίδες, όταν ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία ο Ολάντ είχε διαβεβαιώσει (στις 29 Φεβρουαρίου) ότι ο σούπερ-φόρος θα επιβληθεί σε εισοδήματα από ένα εκατομμύριο «ανά νοικοκυριό».