Δεν περιγράφεται το τι γίνεται στην πολιτική σκηνή της χώρας με το θέμα της συμμετοχής γνωστών πολιτικών σε real estate, αλλά και την περίφημη λίστα των 32 πολιτικών που κατηγορούνται για "ύποπτο πλουτισμό". >>>>>>

Δύο επιστολές, μια στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και μια στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, αποστέλλει η Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής. Αυτό δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, ο αρμόδιος αντιπρόεδρος Αθανάσιος Νάκος.
Ανέφερε ότι δεν έχει στα χέρια του ούτε επισήμως ούτε εξωδίκως λίστα με ονόματα πολιτικών.
"Γλείφεις τον Χατζηνικολάου"...  
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ακόμα και εντός ΝΔ για την υπόθεση των τριών πρώην υπουργών με αφορμή το δημοσίευμα στην κυριακάτικη εφημερίδα Ρίαλ Νιούζ για τα ακίνητα. Ένα πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο φέρεται να διημείφθη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής μεταξύ του Προέδρου του Σώματος Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του βουλευτή της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο κ. Μεϊμαράκης, ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο κ. Παυλόπουλος βγήκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, φέρεται να τον ρώτησε για ποιον λόγο έγλειφε, όπως υποτίθεται ότι είπε, τον δημοσιογράφο.
Ο κ. Παυλόπουλος φέρεται να απάντησε: «Εγώ δεν γλείφω κανέναν και δεν με αφορά».
Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον Real Fm ζήτησε να χυθεί άπλετο φως με την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Προκαταρκτική για τη διαρροή
Εν τω μεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή στην Real News στοιχείων της δικογραφίας στην οποία ενεπλάκησαν τα ονόματα των κυρίων Μειμαράκη, Λιάπη και Βουλγαράκη διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.
Η έρευνα διατάχθηκε μετά από αναφορά που υπέβαλε ο εμπλεκόμενος στην αντιδικία, επιχειρηματίας.
Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Χ.Λακαφώσης.

Δίνει τα πόθεν έσχες του ο Μεϊμαράκης
Εντολή να δοθούν εντός της ημέρας από τη Βουλή όλα τα «πόθεν έσχες» του από το 1989 έως σήμερα, έδωσε ο Eυάγγελος Μεϊμαράκης. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι θα συνεννοηθεί με τους νομικούς συμβούλους της Βουλής, ώστε να εξουσιοδοτηθεί η όποια αρμόδια, υπεύθυνη δημόσια αρχή, που υπάρχει στη χώρα, για να ερευνήσει και να ανοίξει οποιονδήποτε λογαριασμό έχει σε οποιαδήποτε χώρα.
Kάλεσε και τον εκδότη της εφημερίδας Real News, Νίκο Χατζηνικολάου, «να δείξει την ίδια προσωπική ευθιξία και να πράξει το ίδιο» και με τα «πόθεν έσχες» του και με τους λογαριασμούς του.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν είναι έτοιμος να παραιτηθεί ακόμα και τώρα, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Δεν μπορώ να λειτουργώ μόνο ως πρόεδρος της Βουλής. Είμαι και κομματικό στέλεχος και πατέρας και σύζυγος».