Έχει δουλειές... εκτός Αθηνών - Πυρ και μανία στο ΠΑΣΟΚ με τον Αλέξη

Θα ήθελε να απευθύνει θερμό χαιρετισμό, ωστόσο, όπως ενημέρωσε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, «δυστυχώς» δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του εκτός Αθηνών. Ποιος; Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. >>>

«Τα αιτήματα για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση παραμένουν επίκαιρα ιδιαίτερα στο πλαίσιο του μεγάλου αγώνα που δίνουμε όλοι οι Έλληνες για να υπερβούμε την κρίση και να οικοδομήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή την αυριανή εκδήλωση για την 38η επέτειο της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.
Επιπλέον, τόνισε: «Στις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος είναι ανάγκη, σε κλίμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να συνδέσουμε εκ νέου τις διαχρονικές μας αξίες με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΑΣΟΚογενής συνιστώσα
Αυτή η γιορτή, τελικά, δεν πάει καθόλου όπως θα ΄θελε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε ένα νέο ξεκίνημα, για το κίνημα, με αφορμή την εκδήλωση. Του το χάλασε, όμως, πρώτα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που κυκλοφόρησε αφίσα με συνθήματα τα οποία παρέπεμπαν ευθέως στον Ανδρέα Παπανδρέου.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεκδικεί μέρος της «κληρονομιάς» της «3ης Σεπτεμβρη», καθώς το θέμα που θα συζητηθεί είναι τα ιστορικά συνθήματα του Κινήματος «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση» και η σημασία τους σήμερα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του, δεν υπάρχει κανένας αποκλειστικός κληρονόμος της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ.
Παρόλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε αυτήν την ημέρα για να παρουσιάσει την ΠΑΣΟΚογενή συνιστώσα του, «Νέος Αγωνιστής», στη Νίκαια, όπου θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας.
Στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η ομάδα του «Νέου Αγωνιστή» και ότι ο Αλ. Τσίπρας προσκλήθηκε για να χαιρετίσει. Με άλλα λόγια... ν' αγαπιόμαστε.

Πυρ και μανία στο ΠΑΣΟΚ με τον Αλέξη
Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φ. Γεννηματά, πριν από δύο ημέρες, χαρακτήρισε «σοβαρό ατόπημα» του ΣΥΡΙΖΑ τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Αναφερόμενη στα ιστορικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ που αποτελούν το θέμα της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε «ότι η ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν παραχαράσσεται».
Τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ στην αφίσα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια αποτέλεσαν την αφορμή να αποχωρήσει από ομιλητής της εκδήλωσης ο καθηγητής, Μ. Γκίβαλος, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει διαφωνήσει με το Κίνημα. Σε δηλώσεις του αναφέρει ότι, βλέποντας το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ στην αφίσα, αποφάσισε να μη συμμετάσχει, χαρακτηρίζοντας «ανεπίτρεπτο να γίνει κάτι τέτοιο στις 3 του Σεπτέμβρη».
Η οργάνωση του «Νέου Αγωνιστή», που προέρχεται από πρώην μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και διασπάστηκε πριν από δύο χρόνια, καθώς στελέχη της επέλεξαν να παραμείνουν στο ΠΑΣΟΚ, εγκάλεσαν τον Μ. Γκίβαλο, σε ανακοίνωσή τους, χαρακτηρίζοντας τη στάση του «υπαναχώρηση» και τον αποκάλεσαν έντιμο απέναντι σε άτιμους, εννοώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.