Παραλίγο ρήξη στις σχέσεις Στουρνάρα- Τόμσεν κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαπραγμάτευσης για τα νέα μέτρα, τη στιγμή, που είναι στον "αέρα το έλλειμμα των 2,5 δις ευρώ για να κλειδώσουν τα νέα μέτρα.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ για μια ακόμη φορά έκανε τη δυσάρεστη έκπληξη. Άγνωστο γιατί στη χθεσινή σύσκεψη εμφανίστηκε με σκοπό να ανατρέψει τα πάντα αναθεωρώντας την άποψή του για όλα τα διαρθρωτικά μέτρα. Ουσιατικά αμφισβήτησε και μέτρα τα οποία έχουν ήδη συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και τρόικας, βγάζοντας, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, εκτός εαυτού τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών που απάντησε σε έντονο ύφος.
Σύμφωνα με πηγές ο κ. Τόμσεν έθεσε θέμα μέτρων της τάξης του 1 δις, τα οποία είχαν συμφωνηθεί στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις. Ο κ. Στουρνάρας μίλησε για απαράδεκτη συμπεριφορά σε έντονο ύφος και ουσιαστικά υπήρξε καυγάς και μάλιστα σε υψηλούς τόνους. Ο κ. Τόμσεν ουσιαστικά αμφισβητεί τα στοιχεία για εξοικονόμηση χρημάτων από τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, το ηλεκτρονικό σύστημα κρατικών προμηθειών κλπ και επί της ουσίας απαίτησε ακόμα μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κάνοντας τον Υπουργό Οικονομικών έξαλλο. "Δεν υπάρχουν χρήματα από αλλού", τόνισε, ενώ οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ Μορς και Μαζούχ ζήτησαν να σταματήσει η συνάντηση για να κατέβουν οι τόνοι και να υπάρξει νέα σήμερα. 
Τόνισαν πως χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και δεν πρόκειται να αποχωρήσει κανείς αν δεν υπάρξει πλήρης συμφωνία. 
Στο μεταξύ δύο δισεκατομμύρια ευρώ αναζητά το οικονομικό επιτελείο για να οριστικοποιηθεί το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι στις 13.00 οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, που στηρίζουν την κυβέρνηση.Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών τα 2 δισ. ευρώ που υπολείπονταν από τα 7,5 δισ. ευρώ στα 9,5 δισ. ευρώ καλύφθηκαν με περικοπές στους τομείς της Υγείας, της Εθνικής Άμυνας και των ΟΤΑ.