Στοιχεία που αφορούν τρεις από τις εκδηλώσεις για το "Θεσσαλονίκη 2012", που οργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, παρέδωσε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελο Μπακέλα, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην Πράξη», Χρήστος Μάτης. >>>

Ο κ. Μάτης πήγε, το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και κατέθεσε στοιχεία σε σχέση με τη διαχείριση των επετειακών εκδηλώσεων του δήμου Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης. 
Όπως κατέθεσε ο κ. Μάτης, σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις εκδηλώσεων που εντάχθηκαν στο πλαίσιο του 2012 (στο διεθνές συμπόσιο για τις νέες προκλήσεις και στο urbanpicnic) δεν εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για δωρεάν είσοδο και χρεώθηκε εισιτήριο. Επίσης, σε μία τρίτη εκδήλωση(στη συναυλία Ρακιντζή που οργάνωσαν τα Ρόταρις) παραχωρήθηκε δωρεάν χώρος του δήμου και παράλληλα κόπηκαν εισιτήρια, χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε: «Οι εκδηλώσεις για το 2012 ταλαιπωρήθηκαν έξι μήνες από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Και τώρα που το ξεπεράσαμε έρχεται κάποιος από τον δήμο να εμπλέξει εισαγγελία και δικαιοσύνη. Προσπαθούν να βρουν φαντάσματα και κακές διαχειρίσεις, ενώ το κάθε ευρώ ελέγχεται εξονυχιστικά».