Το εισιτήριο, που μπήκε σε τρεις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του "Θεσσαλονίκη 2012", ήταν η αφορμή για δημοτικό σύμβουλο να ζητήσει διαφάνεια στη διαχείριση των ποσών. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες Οικολογία στην Πράξη», Χρήστος Μάτης, ρωτά πού πάνε τα χρήματα κι ο αντιδήμαρχος Κ. Ζέρβας απαντά. >>>  
Σε επιστολή που έχει ήδη καταθέσει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, και την οποία αποστέλλει στις υπόλοιπες παρατάξεις, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης και στις αρμόδιες αρχές, ο κ. Μάτης αναφέρεται σε τρεις εκδηλώσεις, στις οποίες μπήκε εισιτήριο (αν και δεν προβλεπόταν στις αποφάσεις του δ.σ.), χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει πού πηγαίνουν τα κέρδη... «Τα ζητήματα της διαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος ρυθμίζονται με νόμους, τους οποίους πρέπει να σεβόμαστε. Αλλωστε, προβλέπονται και οι κυρώσεις για την παραβίασή τους», τονίζει ο κ. Μάτης.


Ποιες είναι οι εκδηλώσεις που μπήκε, εκ των υστέρων εισιτήριο
Οι εκδηλώσεις στις οποίες αναφέρεται ο κ. Μάτης, είναι οι εξής:
- Διεθνές συμπόσιο με θέμα «Νέες διεθνείς προκλήσεις: Η παρακμή της Δύσης, η άνοδος της Κίνας και το νέο Ισλάμ». Ο δήμος ενέκρινε τη διοργάνωση, τη χρηματοδότησή της με 25.538,50 ευρώ, αλλά δεν υπήρξε απόφαση για εισιτήριο. «Από δελτίο τύπου του navarinonetwork πληροφορηθήκαμε ότι το συμπόσιο θα έχει ως συνδιοργανωτές το navarinonetwork και το ίδρυμα Konrad Adenauer και είσοδο από 10 έως 30 ευρώ. Ποιος και με ποια απόφαση θα εισπράξει τα χρήματα;», τονίζεται.
- Μουσικές στα μνημεία. Στην απόφαση του δ.σ. προβλεπόταν αμοιβή 7.000 ευρώ στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΠΑΡΕΝΘΕΣΙΣ», ενώ τονιζόταν ρητά ότι δεν θα υπάρχει εισιτήριο. Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται είσοδος 3 ευρώ.
- Συναυλία Μ. Ρακιντζή. «Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής του ιδίου του κ. Ρακιντζη, ενώ από δελτίο Τύπου μάθαμε ότι ήταν πρόταση των Lions. Δεν εγκρίθηκε όμως από το δσ. Η συναυλία είχε εισιτήριο. Ποιος εισέπραξε τα χρήματα;», αναρωτιέται ο κ. Μάτης.

Η απάντηση του αντιδημάρχου Πολιτισμού
«Τα εισιτήρια που αποφάσισαν οι διοργανωτές να βάλουν, λόγω της αυξημένης ζήτησης για συμμετοχή στο συμπόσιο, θα θεωρηθούν έσοδα του δήμου. Το ίδρυμα Adenauer προέκυψε στην πορεία, μετά την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και θα συμμετάσχει στη διοργάνωση με περίπου 5.000 ευρώ. Το navarinonetwork είναι απλώς συνεργάτης», απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. 
Οσο για το εισιτήριο στις άλλες δύο εκδηλώσεις που έγιναν, ο κ. Ζέρβας, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", εξηγεί ότι τα έσοδα θα περιέλθουν στο δήμο. «Στο ''Μουσικές στα μνημεία'', υπάλληλοι του δήμου εισέπρατταν τα εισιτήρια, ενώ για τη συναυλία του κ. Ρακιντζή ο δήμος παραχώρησε το χώρο στους Lions, ένα φορέα με πλούσια κοινωνική δράση και ως εκ τούτου θεώρησε ότι τα όποια έσοδα θα ενισχύσουν τη δράση του», προσθέτει.