Αρχικά, είδαμε τον κιθαρίστα των Rolling Stones, Keith Richards, να υποδύεται τον πατέρα του Johnny Depp στην ταινία «Οι πειρατές της Καραϊβικής». Έπειτα από λίγο καιρό, ο διάσημος ηθοποιός εμφανίστηκε σε κλαμπ του Λονδίνου για να συνοδεύει με την κιθάρα του τον Alice Cooper, ενώ την περασμένη εβδομάδα ανέβηκε πάλι στη σκηνή, με τους Aerosmith. >>>


Το αμερικάνικο ροκ συγκρότημα έδινε συναυλία στο Hollywood Bowl, όταν ο Steven Tyler ζήτησε λίγη βοήθεια και ως εκ θαύματος –ανάμεσα από εκκωφαντικά ουρλιαχτά 18000 θεατών– εμφανίστηκε ο Johnny Depp για να τζαμάρει μαζί με τον Joe Perry στην εκτέλεση του «Train Kept a-Rollin».
Ο Depp θα συμμετάσχει στο καινούριο άλμπουμ των γερόλυκων Aerosmith, το 15ο στη σειρά, με τίτλο «Music From Another Dimension», που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, στο οποίο ο διάσημος ηθοποιός δεν θα παίζει μόνο κιθάρα, αλλά θα κάνει φωνητικά στο τραγούδι «Freedom Fighter», ένα από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου.
Ο 49άχρονος ηθοποιός -γνωστός λάτρης της ροκ και της κιθάρας- είχε αρχικά παίξει κιθάρα μαζί με τους Aerosmith στο after-party της πρεμιέρας για την ταινία του «Dark shadows», ενώ μαζί με τον Tyler και τον Alice Cooper είχαν διασκευάσει ζωντανά το «Come together» των Beatles.
Τον περασμένο Απρίλη, ο Depp είχε, επίσης, εμφανιστεί ζωντανά με τους Black Keys αλλά και μαζί με τον Marilyn Manson στα βραβεία Revolver Golden Gods Awards, στο τελευταίο άλμπουμ του οποίου με τίτλο «Born vilain» (2012), συμμετέχει στο τραγούδι «You're so vein».