Υπόσχεση ότι θα πληρώσει μέχρι τις 27 Αυγούστου το μισθό Ιουνίου, έδωσε ο διευθυντής της Espresso σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τα σωματεία ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ. Πέραν αυτού ουδέν.  >>> 



Στις επίμονες ερωτήσεις πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι για τους υπόλοιπους μήνες και τον Αύγουστο – η επιχείρηση χρωστά ήδη δύο μήνες (Ιούνιο-Ιούλιο και το μισό επίδομα αδείας), η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών δεν πήρε απάντηση.

Η εφημερίδα πετάει το μπαλάκι στην Πειραιώς η οποία έχει δεσμεύσει τους λογαριασμούς του κ. Κυριακίδη (αφεντικό της Espresso) για την υπόθεση της Proton Bank. Υπάρχει δικαστική απόφαση για τη δέσμευση, η οποία όμως εξαιρεί τα χρήματα για τη μισθοδοσία. Η τράπεζα Πειραιώς δεν απαντά μέχρι στιγμής γιατί δεν εφαρμόζει την εν λόγω δικαστική απόφαση.

Οι εργαζόμενοι βέβαια δεν ευθύνονται για την όποια διένεξη μεταξύ της εταιρίας και της τράπεζας και η εργοδοσία οφείλει να πληρώσει κανονικά, όπως κανείς δεν ρωτά τους εργαζόμενους τι κάνουν με τα δικά τους χρέη και διαφορές με τις τράπεζες.

Μετά από εμμονή της αντιπροσωπείας των συνδικαλιστών, ο κ. Σουβατζής δεσμεύτηκε να μιλήσει ξανά με τον κ. Κυριακίδη και να του θέσει υπόψη το αίτημα των συνδικαλιστών για γραπτή δέσμευση και χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων.