Παίξε Χρήστο επειγόντως κείνο το ρυθμό, πες, Μανώλη, κι εσύ την κουβέντα κείνη τη στρωτή, να την τραγουδήσει η Ελένη, να χορέψουν όλοι οι λαοί. Χρήστος ο Νικολόπουλος, Μανώλης ο Ρασούλης, Ελένη η Βιτάλη. Διαλέξαμε και παραποιήσαμε κάπως τους στίχους του γνωστού τραγουδιού, για να σας προτείνουμε για απόψε την Κυρία που το ερμήνευσε  ανεπανάληπτα, την Ελένη Βιτάλη, που μας προσκαλεί στο Φράγμα της Θέρμης να τραγουδήσουμε, να συγκινηθούμε, να χορέψουμε! «Η χαρά να ‘ναι το σύνθημα κι ο καημός το παρασύνθημα». Αναλυτικά>>>

ΜΟΥΣΙΚΗ
  • Αρχίζουν απόψε οι εκδηλώσεις «Μουσικές στα Μνημεία και τα Μουσεία της πόλης» που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η διεύθυνση Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσουν έως και τις 5 Σεπτεμβρίου. Στις 9 το βράδυ, στο Ανακτορικό Συγκρότημα Γαλέριου στην πλατεία Ναυαρίνου, θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τον διεθνή κινηματογράφο με τη Γεωργία Συλλαίου και τον τίτλο As Time Goes By. Ο Στέργιος Βαλιούλης στο πιάνο και ο Αγαμέμνων Μάρδας στο κοντραμπάσο. Είσοδος ελεύθερη.
  • Η Ελένη Βιτάλη απόψε στις 21.30 στο Φράγμα Θέρμης (Στρατηγού Μακρυγιάννη 67, Θέρμη Θεσσαλονίκης). Μαζί με την μεγάλη ερμηνεύτρια ο Νίκος Ξύδης, η Βαλέρια Κουρούπη και οι Apotihans. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θέρμης Δρώμενα 2012». Τιμές εισιτηρίων: προπώληση 10 ευρώ, στην είσοδο 12 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ
  • Η τραγωδία του Σοφοκλή Οιδίπους Τύραννος σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αιμίλιο Χειλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, απόψε στις 9 στο θέατρο Δάσους. Η μετάφραση είναι του Μίνου Βολανάκη Η παράσταση παρουσιάζεται από την εταιρία αρτivities και το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Τιμές εισιτηρίων: 17€ κανονικό, 14€ Φοιτητικό-Μαθητικό-Ανέργων-Πολυτέκνων-Υπερηλίκων.
  • Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον δήμο Παύλου Μελά, παρουσιάζει στο πλαίσιο της «Θερινής Σκηνής» την επιθεώρηση «Έλα απόψε στου… Μελά». Πρόκειται για μια πρωτότυπη σύνθεση επιθεωρησιακών κειμένων και τραγουδιών που σφράγισαν την πορεία αυτού του γνήσια ελληνικού και λαϊκού θεατρικού είδους, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Η ιστορική έρευνα και η επιλογή των κειμένων και των τραγουδιών έγιναν από τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη. Πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Ώρα 21.00. Γενική είσοδος: 10€ 

ΧΟΡΟΣ
  • Ολοκληρώνεται σήμερα το 2ο Φεστιβάλ Xορού της Μονής Λαζαριστών. Στο αποψινό πρόγραμμα συμμετέχουν η ομάδα Β6 με το έργο Kind of a Woman, οι Βίκυ Ιωαννίδου και Βάγια Καπουσίδου με τον «Κοινό τόπο», η ομάδα Indigo με το Internal conflict (εσωτερική σύγκρουση) και οι Future Mellon μαζί με χορευτές από τη Θεσσαλονίκη με το Unsung – Work in progress. Η βραδιά και το φεστιβάλ θα κλείσουν με έναν πανηγυρικό χορό από όλους τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο αφρικάνικου χορού με συνοδεία πολλών κρουστών. Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης). Ώρα έναρξης 21:00. Τιμή Εισιτηρίου: 5€

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • Συνεχίζεται έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου το αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο που διοργανώνουν το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης και η ΣΟΥΡΩΤΗ σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στην πλατεία της Θέρμης. Ώρα έναρξης : 20.30. Είσοδος ελεύθερη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
  • H έκθεση «It’s the Political Economy, Stupid» έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη B1, λιμάνι). Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο μέσα από τη δουλειά τους σχολιάζουν τα τελευταία 30 χρόνια της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, των ιδιωτικοποιήσεων, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των αποκρατικοποιημένων αγορών. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 10.00-18.00.
  • Η Έκθεση Φωτογραφίας ΉR E MO, στη Γκαλερί Λώρα Νικολάου(Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο: 2310-240416), έως και 05-09-2012, τις ώρες και μέρες: Τρ., Πε., Πα: 12.00-20.00, Τε., Σα.:12.00-15.00. Είσοδος ελεύθερη.
  • Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ. και η Επιτροπή Εποπτείας Πανεπιστημιακών Βιβλιοθηκών σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού διοργανώνουν έκθεση με τίτλο «Περιήγηση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από τη Συλλογή Τρικόγλου». Ως τις 8 Σεπτεμβρίου 2012, από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Στο αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Είσοδος Ελεύθερη.
  • Αναδρομική Έκθεση του Γιώργου Τσακίρη, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (στους χώρους της ΔΕΘ, παλιό περίπτερο ΔΕΗ), ως τις 16 Σεπτεμβρίου. Μέρες και ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο: 10.00-18.00, Τετάρτη: 10.00-22.00, Κυριακή 11:00-15:00. Είσοδος 2 και 4 €.
  • Έκθεση για «Τα κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας - Έργα από τη συλλογή Κωστάκη. Αφιέρωμα στην Πρωτοπορία της Πετρούπολης», στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (στους χώρους της Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21 Σταυρούπολη), ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2012. Ώρες και μέρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή: 10:00-18:00. Τιμή Εισόδου 3€, 1,5€ (μειωμένο), 1€(ομαδικό).
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του ΥΠΠΟΤ οργανώνουν περιοδική έκθεση με τίτλο: "Αρχαιοκαπηλία Τέλος". Ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Ώρες και μέρες έκθεσης: Δευτέρα - Κυριακή: 9:00 - 16:00. Τιμή Εισόδου 6€, 3€ (μειωμένο) Ενιαίο: 8€, 4€ (μειωμένο).