Επίθεση με πέτρες και φωτοβολίδες δέχθηκαν δύο λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι είχαν μεταβεί στη Βέροια για να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση της ομάδας τους κόντρα στην τοπική ομάδα. >>>

Το συμβάν σημειώθηκε στις 12.35 μετά τα μεσάνυχτα κοντά στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού. Οι δράστες αναζητούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές στα λεωφορεία, τα οποία, ύστερα από ολιγόλεπτη στάση, συνέχισαν κανονικά την πορεία τους.

Όσοι, πάντως, παρακολούθησαν το παιχνίδι της Βέροιας με τον Ολυμπιακό, μιλούν για το χρονικό μιας… προαναγγελθείσας επίθεσης. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί. Έβριζαν, εν χορώ, τους παίκτες της Βέροιας, με… πρώτο και καλύτερο παίκτη που πήρε μεταγραφή στη μακεδονική ομάδα από την ΑΕΚ, έβριζαν τη Μακεδονία με το γνωστό σύνθημα, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Κι όλα αυτά χωρίς την παραμικρή αντίδραση του διαιτητή (φαίνεται πως, εφέτος, στο πρωτάθλημα, μαζί με τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες που, απλά, δεν πληρώνουν, θα αλλάξουν κι άλλα πράγματα). Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πέταξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, αναγκάζοντας ακόμη και τον δεξί μπακ της ομάδας τους, στο 80’ να γυρίσει προς το μέρος τους και να τους ζητήσει να σταματήσουν –όπως είδαν όλοι στο συνδρομητικό κανάλι, αλλά κανείς δεν περιέγραψε…

Όσον αφορά την επίθεση στα πούλμαν του Ολυμπιακού, οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για μικρές ομάδες οπαδών άλλων ομάδων κι όχι της Βέροιας, χωρίς, όμως, να έχουν αποδείξεις γι αυτό.