Σε συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με τον Ζακ Ρογκ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε στο εξής η αφή της Φλόγας να γίνεται στην Αττάλεια και όχι στην Αρχαία Ολυμπία! Και μας έκανε να πιστέψουμε ότι, απλά, του... σάλεψε! >>>

Πως διαφορετικά να αντιμετωπίσεις την αιτίασει των Τούρκων ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα... Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει μύθος, σύμφωνα με τον οποίο εκεί οριοθετείται η προέλευση της Φλόγας. Και, με μια μονοκοντυλιά, για να ικανοποιήσει τα εσωτερικά μέτωπα που τον έχουν φέρει πολλές φορές σε δύσκολη θέση, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας διέγραψε την ιστορία όλου του κόσμου!
Ο Υπουργός της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζακ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και τη θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της", ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Τουρκία διεκδικεί -με αξιώσεις μάλιστα- τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, μαζί με την Μαδρίτη και το Τόκιο.
Να σημειωθεί ότι ο Ζακ Ρογκ δεν απάντησε τίποτα στον τούρκο πρωθυπουργό, ενώ η ανεπίσημη θέση της ΕΟΕ είναι ότι δεν πρόκειται να πάρει θέση στο ζήτημα, θεωρώντας ότι έχει πολιτικές προεκτάσεις και μόνο. Ωστόσο, αν το βράδυ της Παρασκευής (3/8), οπότε και έχει προγραμματιστεί μια δεξίωση στο Λονδίνο, ερωτηθεί ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, τότε θα απαντήσει σχετικά στο θέμα που προέκυψε.
Προς το παρόν, πάντως, απάντησε ο Ισίδωρος Κούβελος, ως πρόεδρος της Ολυμπιακής Ακαδημίας (του Πνευματικού Ιδρύματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής) και αρχηγός της ελληνικής αποστολής: "Ο κ. Ερντογάν πρέπει να μάθει ιστορία", είπε...
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ερντογάν παθαίνει ανθελληνικό παραλήρημα. Ούτε η πρώτη φορά που εμφανίζεται προκλητικός, αφού, προφανώς, αυτή η τακτική "περνάει" στο εσωτερικό της χώρας του.