Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με επίκεντρο την απεργία των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι επί 6 μήνες και έχει επιβληθεί εκ περιτροπής απασχόληση. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο, εξετάστηκε η πορεία των παραγγελιών για τα 4 υποβρύχια. >>>

Η μία παραγγελία αφορά συντήρηση και οι υπόλοιπες 3 παραγγελίες έχουν σχεδόν πληρωθεί με 2,3 δισ. ευρώ και μένουν μόνο 80 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, υπάρχει εμπλοκή στις εργασίες καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε απεργία, προκαλώντας και ανησυχίες στο ναυτικό για το αν συντηρούνται και φυλάσσονται. Αποφασίστηκε να σταλεί φυλάκιο που θα δει τη κατάσταση και αν αποφανθεί ότι υπάρχει πρόβλημα θα ακολουθήσει νέο κλιμάκιο.
Στέλεχος που μετείχε στη σύσκεψη ανέφερε ότι βρέθηκε μία έμμεση λύση πληρωμής με την οποία φέρεται να είναι σύμφωνη και η ΓΣΕΕ: να κάνουν οι εργαζόμενοι ασφαλιστικά μέτρα στην εταιρεία και να πετύχουν κατάσχεση σε χείρα τρίτων. Δηλαδή τα 80 εκατ. ευρώ που απομένουν να πληρωθούν από το δημόσιο στην εταιρεία, με την παρέμβαση της δικαιοσύνης να δοθούν στους εργαζόμενους με την "ανοχή" της κυβέρνησης.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε επίσης ότι ξεκινά γενικότερο σχέδιο για την επανασυγκρότηση των ναυπηγείων στην Ελλάδα καθώς "δεν γίνεται να μην έχουμε υγιή ναυπηγεία.
Για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ επισήμανε ότι το υπουργείο έχει περικόψει 1,65 δισ. ευρώ ήδη και βρέθηκαν ακόμη 1 δισ. ευρώ χωρίς να πειράζουμε αξιόμαχο. Χαρακτήρισε την προσπάθεια "επώδυνη αλλά ξενυχτάμε για να τα κάνουμε".